Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Csökkenő lakosságszám

2018. május 24., csütörtök 08:14

Az ellenőrzés során büntető-, szabálysértési, kártérítési, illetve fegyelmi eljárás megindítására okot adó cselekmény nem volt. Mulasztás vagy hiányosság gyanúja nem merült fel – ez a legfontosabb megállapítása annak a belső ellenőrzési jelentésnek, amit szerdai ülésén tárgyalt a képviselő-testület, még másik kilenc téma mellett.

Mint az az anyagban olvasható, a vagyongazdálkodáshoz elvárt szabályozási háttér elkészült. Az SzMSz és a gazdasági program tartalmazott elvárásokat a vagyongazdálkodásra vonatkozóan, a vagyonrendelet, a közbeszerzési szabályzat, közép és hosszú távú vagyongazdálkodási terv elkészült. A vagyon használata és hasznosítás vagyonkezelésbe adás, az üzemeltetésre átadás, bérbeadás és ingyenes használatba adás formájában fordult elő. A belső ellenőr által kiemelt jelentőségűnek minősített megállapítás nem volt.

Elkészült a tavalyi év zárszámadási rendelete is, amelynek kiemelt megállapítása: Szákszend Község Önkormányzata a 2017. évben a nehézségek ellenére is eleget tudott tenni feladatai ellátásának. Az önkormányzat folyamatosan biztosítani tudta működőképességét, intézményei fenntartását.

Az ülésen – többek között - beszámoló hangzott el a Család és Gyermekjóléti Szolgálat tavalyi tevékenységéről, és a grémium megtárgyalta Deákné dr. Schiffner Márta jegyző előterjesztését az önkormányzati hivatal tavalyi működéséről.

Szákszend Község Önkormányzata 2013. február 28. napjáig önálló hivatalt működtetett Polgármesteri Hivatal elnevezéssel. A közigazgatási rendszer átszervezése a község sem kerülte el. Kömlőd és Szákszend Önkormányzata 2013. március 1-i hatállyal Szákszend székhellyel létre hozta a közös önkormányzati hivatalt.

A településen a lakosságszám adatai, a születések és a halálozások számának összevetése, valamint az öregedési mutatók azt támasztják alá, hogy a lakosság öregedésével még inkább előtérbe kerülnek azok a szociális feladatok, amelyek az idősebb korosztályt segítik. Az elvándorlási mutatók a fiatal tanuló és a fiatal családot alapító korosztálynak nyújtott szociális ellátások fontosságára hívják fel a figyelmet. 2017-ben 9-en születtek, és 30-an hunytak el Szákszenden, ami 21 fővel csökkentette az itt élők számát. Az év végén 1474-en laktak a községben, köztük 209-en a 0-14 éves korosztályból, 1042-en a 15-65 éves korosztályból és 223-an a 66 év felettiből.

május

12 Szákszendi Forgatag

  • Időpont: vasárnap 11:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
június

1 Falunap

  • Időpont: szombat 13:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete

4 Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Alkotói pályázat

2024. február 23., péntek 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Lucfenyők pusztulása

2024. január 26., péntek 05:00

2023-ban felgyorsult a kerti lucfenyők pusztulása hazánkban. A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és környezetkutatóiként az Izotópklimatológiai és Környezetkutató Központ HUN-REN Atommagkutató Intézet tanulmányt készít, amely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hazánkat is érintő, gyors jelenségeire, hatásaira.

Bővebben

Igazgatási szünet

2023. december 20., szerda 17:51

Az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. december 27-étől 2024. január 2-ig igazgatási szünetet tart.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek