Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Még nem késő

2020. January 16., Thursday 07:18

Magyarországon a betegszám jelenleg nem éri el a járványküszöböt, ezért még mindig célszerű kérni az influenza elleni védőoltást, amely 10–14 nap alatt biztosítja a szervezet ellenálló képességét.

A térítésmentes oltóanyagok a háziorvosoknál, foglalkozás egészségügyi szakembereknél állnak rendelkezésre. Az influenza gyorsan terjed, járványos formában jelentkezik, szövődményként leggyakrabban bakteriális fertőzések fordulnak elő. A megelőzés leghatékonyabb módja a védőoltás, amely influenzás megbetegedést nem okozhat! Mivel ezek vírusok nagyon változékonyak, az oltóanyag mindig szezonra készül, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásának megfelelően.

A korábbi évekhez hasonlóan most is térítésmentes oltóanyag biztosított azoknak, akik fokozott kockázatnak vannak kitéve, vagy ezen csoportba tartozókat megfertőzhetik (egészségügyi dolgozók, szociális intézmény dolgozói).

Az influenza szempontjából veszélyeztetettek – egészségügyi állapottól függetlenül – a 60 éven felüliek, valamennyi korosztályhoz tartozó krónikus betegek (keringési rendszer, légúti rendszer, anyagcsere betegség, elhízás, máj- és vesebetegség, immunhiánnyal járó állapot), várandósok, illetve a várandósságot az influenza szezon idejére tervezők. A kismamák oltása azért is fontos, mert a védettségük az újszülött védelmét is biztosítja. Térítésmentesen olthatók a sertés- és baromfitenyésztéssel, feldolgozással foglalkozók is. Ezzel megelőzhető az állati és emberi Influenza vírussal egy időben történő fertőzés, ezáltal pedig új Influenza vírus kialakulása.

kormányhivatal

May

3 Szendi búcsú

 • Időpont: Sunday 10:00
 • Helyszín: Munkás Szent József Templom

10 Kisbúcsú

 • Időpont: Sunday 10:00
 • Helyszín: Szendi sportpálya

31 Hősök napja

 • Időpont: Sunday 16:00
 • Helyszín: Világháborús Emlékművek
June

13 Falunap

 • Időpont: Saturday 15:00
 • Helyszín: Szákszend Rendezvénytér

19 Iskolai ballagás

 • Időpont: Friday 17:00
 • Helyszín: Szákszendi Öveges József Általános Iskola
Mozaik

Felhívás

2020. April 1., Wednesday 06:38

2020. szeptemberétől új, 10 hónapos, szakképesítést adó rendőr szakképzés indul, melyre a jelentkezési határidő 2020. április 30.

Bővebben

Rendkívüli felhívás!

2020. March 23., Monday 08:30

Felhívjuk a horgászok figyelmét, akik megyénk Duna szakaszán és a még üzemelő horgászvizek területein hódolnak kedvtelésüknek a mellékelt szabályokra.

Bővebben

Felhívás

2020. March 19., Thursday 19:22

Szákszend Község Önkormányzata a koronavírus fertőzés terjedésével kapcsolatban az idősek egészségének és életének megóvása érdekében gondoskodik a 70 év felettiek ellátásáról.

Bővebben

Kedves szákszendi kisgyermekes családok!

2020. March 4., Wednesday 13:58

Szákszend Község Önkormányzata Rossmannos tisztasági csomag felajánlást kapott a Végső Vár Alapítványtól, melynek elnöke Székely Béla. A csomagot Szákszend közigazgatási területén élő 0-14 éves korú gyermekek kapják.

Bővebben

Többen házasodtak

2020. January 28., Tuesday 06:04

Az előzetes adatok szerint 2019 első tizenegy hónapjában a születések száma 1,5, a halálozásoké 0,8%-kal kevesebb volt, mint 2018 azonos időszakában.

Bővebben

Iskolapadban

2020. January 10., Friday 06:49

A köznevelés és felsőoktatás képzésein 1,8 millióan tanulnak – olvasható a Statisztikai Hivatal most megjelent összesítésében.

Bővebben

Címünk

Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal
2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

 • Hétfő: 8 - 17 óráig
 • Szerda: 8 - 16 óráig
 • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek