Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Mezőgazdasági gépek az utakon

2020. július 10., péntek 09:18

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét a mezőgazdasági gépek közlekedésével kapcsolatos fokozott baleseti kockázatokra.

A nyári mezőgazdasági munkák időszakában megnövekszik a közúti közlekedésben résztvevő lassú járművek, önjáró munkagépek száma. A nap bármely időszakában találkozhatunk a közutakon munkába, vagy onnan hazafelé tartó mezőgazdasági gépekkel, amelyek olykor hosszú kilométereken keresztül lassítják a forgalmat.

A balesetek megelőzése érdekében a rendőrség arra kéri a gépjárművezetőket, hogy:
  • Ezeket a nagyméretű járműveket fokozott óvatossággal és mérsékelt sebességgel közelítsék meg! A mellettük való elhaladás nagyobb odafigyelést és türelmet igényel még jó látási körülmények között is.
  • Az előzés megkezdése előtt meg kell bizonyosodni arról, hogy van-e elegendő, belátható útszakasz a manőverhez. Szintén fontos meggyőződni a megfelelő oldaltávolság megtartásáról is, mivel ezeknek a gépeknek a mérete, alakja szinte minden esetben eltér a megszokott járművekétől.
  • Földutak és szilárd burkolatú utak kereszteződéséhez közeledve csökkentsék a gépjármű sebességét, és körültekintően haladjanak el az adott útszakaszon.
A mezőgazdasági munkagépekkel közlekedő sofőrök figyeljenek az alábbi szabályok be-tartására:
  • Közútra csak abban az esetben hajthatnak fel, ha azt közúti jelzőtábla nem tiltja, vagy ha a jelzőtábla tiltja ugyan, azonban a munkaterület másként nem közelíthető meg.
  • Rendelkezniük kell érvényes hatósági jelzéssel, engedéllyel, kötelező felelősségbiztosítással, túlméretes jármű esetén ezeken kívül az adott út kezelőjének útvonalengedélyével is.
  • Különösen fontos hogy a túlsúlyos, túlméretes mezőgazdasági rendeltetésű gépekkel és vontatmányaikkal közlekedők tartsák meg a rájuk vonatkozó speciális szabályokat is.
  • A járművek vezetőinek a közútra történő felhajtás előtt a gumiabroncsaikra tapadt sarat és egyéb szennyeződéseket el kell távolítaniuk. Amennyiben azokat az úttestre felhordják, gondoskodniuk kell azok eltakarításáról.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság arra kér minden közúton közlekedőt, hogy legyenek figyelemmel, türelemmel a mezőgazdasági gépjárművekkel szemben, és a balesetek elkerülése érdekében a közúti közlekedés szabályait betartva vegyenek részt a forgalomban!

május

12 Szákszendi Forgatag

  • Időpont: vasárnap 11:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
június

1 Falunap

  • Időpont: szombat 13:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete

4 Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Alkotói pályázat

2024. február 23., péntek 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Lucfenyők pusztulása

2024. január 26., péntek 05:00

2023-ban felgyorsult a kerti lucfenyők pusztulása hazánkban. A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és környezetkutatóiként az Izotópklimatológiai és Környezetkutató Központ HUN-REN Atommagkutató Intézet tanulmányt készít, amely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hazánkat is érintő, gyors jelenségeire, hatásaira.

Bővebben

Igazgatási szünet

2023. december 20., szerda 17:51

Az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. december 27-étől 2024. január 2-ig igazgatási szünetet tart.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek