Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Közel 90 határozat és rendelet

2021. July 15., Thursday 05:59

Szákszend polgármestere 2020. március 15-től 2020. június 23-ig, majd 2020. november 08-tól ez év június 15-ig a különleges jogrend alapján, egyszemélyes felelősként látta el a községben az önkormányzati feladatok irányítását, koordinálta azok végrehajtását.

Papp Attila a jelzett időszakban a képviselő-testület nevében eljárva összesen 13 rendeletet és 74 határozatot hozott - többek között ezek az adatok is elhangzottak a szerdai ülésen, ahol a képviselők megerősítették ezeket, valamint eddigi munkájáért elismerésben részesítették a településvezetőt.

A két ülés közötti események beszámolójában az is elhangzott, hogy bár számtalan rendezvény, program elmaradt az elmúlt hónapokban, azért sikerült olyan – a község életében fontos – eseményekre sort keríteni, mint a Falunap Piknik, az Önkéntes Tűzoltó Egyesület megalakulása, vagy a mikuláscsomagok eljuttatása a gyerekekhez. A vírus elleni védekezés jegyében mindent megtett az önkormányzat, de az intézményrendszer működtetésében voltak kényszerszünetek a pandémiás helyzet miatt. Az idősek karácsonyi ajándéka, a COOP vásárlási utalvány tavaly a 65 év felettiek számára került kiosztásra.

Ami az idei év történéseit és fejlesztéseit illeti, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül vízrendezési fejlesztésekre Szákszend 50 millió Ft támogatást nyert. A csapadékvíz elvezetés korszerűsítése az útfelújítással párhuzamosan fog megvalósulni.

Elkészült a teljes út- és villamossági terv a gyalogos átkelőhely kialakítására, amit az önkormányzat saját erőből fizetett ki. A kivitelezésre a forrás rendelkezésre áll, ahogy rendelkezésre állt a szükséges összeg a 9 személyes falubusz megvásárlásához is.

Előkészítés és egyeztetés alatt van egy, a Kisberekben lakók szennyvízproblémájának megoldását elősegítő helyi szennyvíztisztító kialakításának lehetőségét vizsgáló beruházás pályázati anyaga, továbbá a parkosítási program keretén belül facsemeték beszerzése.

Végül beszámolójában Papp Attila polgármester azt is kiemelte: az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatallal kapcsolatos együttműködésről elmondható, hogy pénzügyileg és szakmailag gyümölcsözőbb, mint az előző társulás volt.

Nincs esemény rögzítve!
Mozaik

Mobilizált ügyfélszolgálat

2021. August 16., Monday 14:05

Értesítjük a tisztelt Ügyfeleket, hogy augusztus hónapban a mobilizált ügyfélszolgálat 18-án, 12:00 és 14:00 között várja az ügyfeleket a Faluház mellett.

Bővebben

Hivatali tájékoztató

2021. June 29., Tuesday 17:16

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal Szákszendi Kirendeltsége a Képviselő-testület 2/2021.(II.15) határozata alapján a Köztisztviselők Napja alkalmából 2021. július 1-én, csütörtökön zárva tart.

Bővebben

További drágulás

2021. September 8., Wednesday 06:14

2021. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH gyorsjelentésében. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Bővebben

Még kevesebbet ér a forint

2021. May 12., Wednesday 21:55

2021. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 5,1%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen – áll a KSH gyorsjelentésében.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek