Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Júliustól a boltok kasszáinál is felvehetünk készpénzt

2023. June 9., Friday 10:51

Nem mindennapi újítást vezet be a kormány, egészen pontosan a Gazdaságfejlesztési Minisztérium idén júliustól. A 444 információi alapján ugyanis a nyár közepétől egy-egy vásárlás alkalmával készpénzhez is juthatunk az üzletláncok kasszáinál. Ez az úgynevezett cashback, ami egyszerűen működik, de hazánkban eddig nem használták.

A dolog lényege, hogy a vásárláskor a bankkártyaterminálba az eladó annyival nagyobb összeget üt be, amennyit szeretnénk felvenni a kártyánkról – az így kialakuló különbözetet pedig egyszerűen megkapjuk készpénzben.

Az információk alapján havonta negyvenezer forintot lehet majd így felvenni mindenféle egyéb költség nélkül – csakúgy, mint az automatás készpénzfelvételek esetében -, ennél nagyobb összegek esetén ugyanannyi többletet kell kifizetni, mintha az ATM-et használtuk volna.

Ahhoz azonban, hogy a cashback bevezetésre kerüljön, természetesen ki is kell építeni az ehhez szükséges feltételeket, de lesznek olyan üzletek, ahol nem lesz kötelező bevezetni a rendszert.

Sőt, már most vannak olyan boltok, amik jelezték, hogy nem szeretnének élni a lehetőséggel, hiszen a folyamat betanulása, majd kivitelezése nem csupán a pénzintézeteknek és az üzleteknek plusz teher, hanem az eladóknak is.

October

6 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

 • Időpont: Friday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

14 Szüreti felvonulás

 • Időpont: Saturday 13:00
 • Helyszín: Szákszend
November

3 Idősek napja

 • Időpont: Friday 0:00
 • Helyszín:
December

17 Falukarácsony

 • Időpont: Sunday 0:00
 • Helyszín:

Blue Combat Day

2023. September 12., Tuesday 05:56

Oroszlányban rendezi meg szeptember 16-án a Blue Combat Day elnevezésű rendőrségi programot a Komárom-Esztergom vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Bővebben

Tanévkezdési támogatás

2023. August 24., Thursday 12:10

Szeptember 1-je és 30-a között nyújthatók be tanévkezdési támogatás igénylésére a kérelmek.

Bővebben

Országos Vadásznap

2023. August 21., Monday 12:25

Idén Tatabánya-Csákányospuszta ad otthont az Országos Vadásznapnak augusztus 26-án.

Bővebben

Népszámlálás: csökkent Magyarország népessége

2023. February 16., Thursday 12:09

Sajtótájékoztató keretében ismertette a 2022. évi népszámlálás előzetes eredményeit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 2022. október 1-jén, a népszámlálás eszmei időpontjában Magyarország népessége 9 millió 604 ezer fő volt, a lakások száma pedig 4 millió 593 ezer.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

 • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek