Oltási akcióhét

2021. November 19., Friday 17:07

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében a kormány 2021. november 22-e és 28-a között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon.

A kórházak országszerte megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat, és akár az elmaradt második, harmadik megerősítő oltást felvenni kívánókat is.

A kórházi oltópontok hétfőtől vasárnapig, reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva. Egyes megyékben a szakrendelőkben is elérhető lesz a vakcina az oltási akcióhéten, e szakrendelőkben kialakított oltópontok nyitvatartása eltérő lehet. Az oltópontokról és nyitvatartásukról a koronavirus.gov.hu-n tájékozódhatnak.

Az akcióhéten előzetes regisztráció és időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltópontokra. Ez esetben az oltás érkezési sorrendben fog történni, és az első oltakozókat a helyszínen regisztrálják. Az oltópontokon öt vakcina áll majd rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputnyik már elfogyott.

Az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik oltásukat szeretnék felvenni. Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónap eltelt a legutóbbi oltása óta.

Forrás: kormanyinfo.hu

Kevesebb