Jubiláltak a szákszendi nyugdíjasok

2018. March 14., Wednesday 09:26

Két és fél évtizede, 1993. március nyolcadikán, nőnapon határozták el Szákszend időskorú lakói, hogy nyugdíjas klubot alakítanak. Az elmúlt huszonöt évre emlékeztek a közösség tagjai kedden azon az ünnepi rendezvényen, amire meghívták a partnertelepülés, a szlovákiai Tardoskedd, valamint testvérszervezeteik, Bokod és Kocs nyugdíjasainak képviselőit is.

A változatos programokról, a pezsgő közösségi életről Nagy Béláné elnök számolt be, aki felidézte többek között azokat a kirándulásokat, melyek során szinte minden szomszédos országot felkerestek, a színházlátogatásokat, a belföldi túrákat, a tagok név- és születésnapjainak megünneplését, a község falunapjain és egyéb eseményein végzett munkát, a jó kapcsolatot az önkormányzattal, az iskolával és a partnerszervezetekkel.

Mint az a beszámolóból kiderült, a jelenleg huszonkilenc főt sorai között tudó klub – melyben több alapító tag is tevékenykedik - 1998-ban vette fel a kapcsolatot a bokodiakkal, majd 2008-ban a felvidéki Tardoskeddel, utóbbiakkal évi rendszerességgel találkoznak.

Az ünnepség vendégi között ott volt László Kálmán polgármester és Hartmann Imre alpolgármester, de az eseményt megtisztelte Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő, valamint Popovics György megyei közgyűlési elnök is, akik rendszeres résztvevői a közösség eseményeinek.

Popovics - méltatva az elmúlt negyedszázadot - azt emelte ki köszöntőjében, hogy sok-sok élménnyel lettek gazdagabbak mindazok, akik csatlakoztak a klubhoz, s mint az a beszámolóból kiderült, a szákszendi szépkorúak összetartó ereje példaértékű.

A térség országgyűlési képviselője a hagyományőrző, közösségépítő tevékenységet emelte ki, s – többek között – felidézte a negyedszázaddal ezelőtti eseményeket is. Mindeközben a konyhában serénykedtek az aktivisták, készítették az ebédet, felszolgálták a süteményeket és italokat, s a délutánt az emlékek, a közös programok felidézése tette még emlékezetesebbé.

Kevesebb