Elhessegette a csintalanságot a Krampusz

2023. December 7., Thursday 13:28

A jóságos Télapó, a bájos manók, és az arany virgácsaival a csintalanságot elhessegető Krampusz mellett Mikulás játszóház is várta a gyerekeket, anyukákat, apukát december 6-án a szákszendi Faluházban.

A községben a 14 év alatti gyermekek vehették át az egyenként 2 ezer Ft értékű csomagot, amelyből pontosan 250 darabot rejtett a Télapó puttonya, de az oktatási, nevelési intézményeken, vagy a védőnőn keresztül természetesen azokhoz is eljut a csomag, akik szerdán nem találkozhattak a Mikulással.

Miki, Miki, Mikulás, nem szereti a gulyást, mert a gulyás paprikás, Miki, Miki, Mikulás – a többi között idén is ez volt az egyik legkedveltebb mondóka, amivel a kicsik megörvendezték a Télapót, bár idén is akadt, akinél alaposan eltörött a mécses, volt, aki csak gyorsan elkapta az ajándékát, többen azt ígérték, hogy jövőre bátrabbak lesznek, egy egészen pici baba viszont mosolyogva, tágra nyílt szemekkel ücsörgött a jóságos fehér szakállú ölében, amíg Anya megörökítette a csodaszép pillanatot.

Könyvtári programként érkezett az Ákom-Bákom bábszínház a „Mikulás a tyúkudvarban” című bábjátékkal, amelyből kiderült: attól, hogy valakinek vörös a bundája és van zsákja, még nem válik Mikulássá. Ám a ravaszdi róka hiába settenkedett rossz szándékkal a tyúkudvarban, elárulta a lompos farka és sunyi tekintete. Matild, a tyúk, aki rettegett a ravaszditól, végül bátorságot merített és Morzsi kutyával tőrbe csalták a rókát, aki minden bizonnyal egy életre megtanulta, hogy az igazi Mikulás nem visz, hanem hoz.

Ahogy tette azt jóságos mosollyal órákon át a kisteremben a szákszendi igazi Télapó a gyerekek örömére.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb