Legyen a szívekben karácsony

2023. December 19., Tuesday 06:42

Egy gombostűt sem lehetett leejteni Szákszenden a hagyományos Falukarácsonyi ünnepségen december 17-én. A Faluházban rendezett eseményen Papp Attila Csaba köszöntötte a megjelenteket a szeretet, az összetartozás és a remény ünnepén. A polgármester elmondta, hogy jóleső érzés látni, hogy évről évre többen vannak jelen a rendezvényen, hogy együtt éljék át a közelgő karácsony varázsát és azokat az értékeket, amik összekötik őket.

Ezek az értékek pedig az egymásra figyelés, a törődés és a szeretet. Papp Attila Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy ilyenkor azokra is gondoljunk, akik már nincsenek köztünk, és azokra, akik egyedül vannak, támogatásra szorulnak, vagy esetleg nélkülöznek. A karácsonyi jókívánságok mellett végezetül arra kérte a közösséget, hogy továbbra is erősítsék az őket összekötő köteléket, hiszen Szákszend igazán büszke lehet összetartó lakóira, akik számtalan alkalommal ünneplik együtt a különböző eseményeket.

A szép gondolatok után a három egyház képviselője vette át a szót: Sugárné Damó Márta református lelkészasszony, Sinkó-Szabó Lilla evangélikus lelkészasszony, illetve dr. Író Sándor római katolikus plébános úr. Mindhárman szeretettel köszöntötték a jelenlévőket és bibliai gondolatokkal emlékeztek meg szent ünnepünkről, Jézus születésnapjáról. Mindannyian békés, boldog karácsonyt kívántak, majd áldást mondtak, ezt követően pedig meggyújtották a közösség adventi koszorújának három gyertyáját.

A magasztos szavak után az Öveges József Általános Iskola második osztályos tanulói vették birtokba a színpadot, és előadták karácsonyi műsorukat. Őket Fodor Réka követte, aki elszavalta Szilágyi Domokos: Karácsony című versét, majd a szákszendi Százszorszép dalkör nyújtotta át karácsonyi dalcsokrát a nagyérdeműnek. Az utolsó fellépők az Amicitia táncstúdió növendékei voltak, akik Andersen: A kis gyufaáruslány szomorú történetét adták elő. A rendezvény zárásaként a szívükben örömmel és melegséggel fogyasztották el a megjelentek a finom pogácsát, a forralt bort és a teát, amivel a szervezők kedveskedtek nekik.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb