Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Megkezdődött a CSOK Plusz társadalmi egyeztetése

2023. November 24., Friday 08:47

A 2024. január 1-jétől elérhető kedvezményes hitelkonstrukciót a bővülő családok vehetik igénybe első közös otthonuk megszerzéséhez, újabb otthonba költözéshez és lakásbővítéshez. A Kulturális és Innovációs Minisztérium a többi érintett tárca közreműködésével kidolgozta a részletszabályokat, és elkezdődött a tervezet társadalmi egyeztetése.

A CSOK Plusz hitelprogramot az állami támogatásnak köszönhetően egyedülállóan kedvezményes, 3%-os kamatszint mellett 15, 30, vagy akár 50 millió forintos összeggel vehetik igénybe a gyermeket tervező házaspárok, attól függően, hogy hány gyermekük van, és hány gyermeket terveznek még. A családok lakáscéljainak megvalósítását a CSOK Plusz többféle módon is támogatja, hiszen a hitel lakásépítésre, vásárlásra, illetve bővítésre egyaránt felhasználható. A kedvező kamatozás mellett az új konstrukció további előnye, hogy a vágyott gyermekek megérkezésekor újabb kedvezmények lépnek életbe: az első gyermek megszületésekor egy évig szünetel a hiteltörlesztés, a második és minden további gyermek után pedig 10-10 millió forinttal csökken a fennálló kölcsöntartozás. A CSOK Plusz tehát minden korábbinál jelentősebb támogatást jelent a bővülő családok otthonteremtéséhez – írja a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye.

A CSOK Plusz részletszabályait tartalmazó kormányrendelet közzétételét hosszas előkészítési munka előzte meg, melynek során a Kulturális és Innovációs Minisztérium több körben egyeztetett az érintett szakminisztériumokkal, valamint a bankszektor és az ingatlanpiac legfontosabb szereplőivel is. A most közzétett rendelettervezetben részletesen megtalálható, hogy várhatóan milyen feltételeknek kell megfelelni a CSOK Plusz hitelprogram igénybevételéhez, beleértve az igénylőkre és a támogatható lakóingatlanokra vonatkozó kritériumokat, valamint a hitelkonstrukció legfontosabb jellemzőit. A rendelettervezet egyebek mellett tartalmazza, hogy nemcsak a gyermek megszületésétől, hanem akár már a várandósság 12. hetétől jogosulttá lehet válni CSOK Plusz hiteltörlesztés szüneteltetésére vagy a CSOK Plusz hiteltartozásból való 10-10 millió forintos jóváírásra, valamint azt, hogy hogy a konstrukció igénybevételéhez legalább két év társadalombiztosítási jogviszonyt kell igazolni, továbbá köztartozás-mentesség és büntetlen előélet is szükséges – húzzák alá.

September

14 Őszköszöntő

 • Időpont: Saturday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
October

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

 • Időpont: Friday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

 • Időpont: Saturday 14:00
 • Helyszín: Szákszend

22 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés

 • Időpont: Tuesday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Emlékpark
November

8 Idősek napja

 • Időpont: Friday 16:00
 • Helyszín: Szákszend, Faluház

Blue Combat Day

2024. July 5., Friday 05:58

Oroszlányban rendezi meg július 13-án a Blue Combat Day elnevezésű rendőrségi programot a Komárom-Esztergom vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. October 18., Wednesday 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

 • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek