Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Minél több tűzifával készülne a kormány a télre

2022. August 5., Friday 18:42

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter korábban már többször is jelezte, módosítani fognak a tűzifát érintő szabályzásokon. A csütörtöki kormányrendeletben ezt meg is tették és a már korábban bejelentett exporttilalmon túl bővítik a fakitermelés szabályzását.

Bővebben

Falus András: El kellene rendelni zárt térben a maszkhasználatot

2022. August 5., Friday 10:01

Meg vagyok győződve arról, hogy el kellene rendelni zárt térben a maszkhasználatot – nyilatkozta a Népszavának Falus András immunológus, egyetemi tanár azt követően, hogy a kormányzat által szerdán közzétett fertőzöttségi számok erőteljes felfutást jeleznek a járványban.

Bővebben

Visszavonták a látogatási tilalmat a kórházban

2022. August 4., Thursday 13:14

Augusztus 3-ától visszavonta a COVID-19 vírus okozta fertőzések emelkedő száma miatt július 26-án elrendelt látogatási tilalmat mind a tatabányai Szent Borbála Kórházban, mind a tatai telephelyen – tudatta közösségi oldalán az intézmény.

Bővebben

Átírta a kormány a benzinár-stopot: szombat délben életbe lépett

2022. July 30., Saturday 13:59

Csak a magántulajdonú gépjárművek, mezőgazdasági erőgépek, traktorok, valamint a taxik kaphatják a 480 forintos garantált áron az üzemanyagot, a Mol javaslatára, a kormány döntése értelmében - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton, Budapesten.

Bővebben

Augusztus 23-án megszűnik a szákszendi fiók

2022. July 27., Wednesday 10:53

A Takarékbank Zrt. tájékoztatása szerint 2023 tavaszán egyesül az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt., a folyamat egyben azt is jelenti, hogy a szákszendi fiókot összevonják az oroszlányival.

Bővebben

Látogatási tilalom a kórházban

2022. July 26., Tuesday 10:04

A COVID-19 vírus okozta fertőzések emelkedő száma miatt 2022. július 26-tól a tatabányai Szent Borbála Kórházban és a tatai telephelyen is teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el visszavonásig – tudatta közösségi oldalán az intézmény.

Bővebben

Az Év Fája 2023 – a tatai platán az élen

2022. July 19., Tuesday 12:31

Az Ökotárs Alapítvány az Év Fája versennyel a közvetlen környezetünkben élő fákra és általában a természet fontosságára, mindennapi életünkben betöltött szerepére szeretné felhívni a figyelmet. A versenybe bárki nevezhet egy egyedi fát egy történet kíséretében, mely kifejezi, hogy az adott fa miért fontos az őt nevező közösségnek. A fa kora, szépsége és mérete nem fontos, előny azonban, ha őshonos, közterületen áll, vagy a története egy környezetvédelmi ügyhöz kapcsolódik.

Bővebben

Részlegesen eltörlik a rezsicsökkentést

2022. July 14., Thursday 08:41

Miután Orbán Viktor az európai energiaellátással kapcsolatos helyzet miatt szerda délelőtt összehívta a kormánykabinetet, délután Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, Németh Szilárd kormánybiztos és Szentkirályi Alexandra kormányszószivő tartott sajtótájékoztatót. Az egyik legfontosabb kormánydöntés az volt, hogy alapjaiban nyúltak hozzá a rezsicsökkentéshez. A bejelentés szerint augusztustól csak az átlagfogyasztás mértékéig lesz rezsicsökkentett az elektromos áram- és a gáz ára, e feletti fogyasztásra vonatkozóan a piaci ár lesz érvényes.

Bővebben

Akár 36 fok is lehet – újra életbe lépett a harmadfokú hőségriasztás

2022. August 4., Thursday 09:24

Ismét harmadfokú hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos. Az intézkedés csütörtöktől szombat éjfélig érvényes. Mindenkinek azt ajánlják, hogy igyon sok vizet, a déli órákban húzódjon árnyékba, a leégés ellen védekezzen napkrémmel és szellős ruházattal; a parkoló autókban pedig még néhány percre se hagyjon senki gyermeket vagy háziállatot.

Bővebben

Mérgező diétás kenyeret hívnak vissza

2022. July 28., Thursday 12:37

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kéri a vásárlókat, hogy a megadott termékadatok szerinti gluténmentes extrudált Abonett kenyeret ne fogyasszák el - írja a hatóság. A tájékoztatás szerint a 100 grammos, zöldségeket is tartalmazó, 20.08.2023 tételszámú, 2023.08.20. minőség megőrzési idejű, Abonett Kft. által gyártott gluténmentes extrudált kenyér határértéket meghaladóan tartalmaz aflatoxint.

Bővebben

Iskolaőrök és határvadászok jelentkezését várja a rendőrség

2022. July 27., Wednesday 10:28

Országszerte iskolaőröket és határvadászokat toboroz a rendőrség. Az iskolaőr 2020. szeptember 1-jétől segíti az ország erre kijelölt köznevelési és szakképzési intézményeiben a rend fenntartását, a szerződéses határvadászok az államhatár őrzésére és a jogellenes migráció megakadályozására irányuló feladatokat látnak el.

Bővebben

Népszámlálás: már toborozzák a számlálóbiztosokat

2022. July 26., Tuesday 09:44

A 2022-es – 26 milliárd forintos költségvetésű – népszámlálás lesz az első, amely már papír kérdőívek nélkül, teljesen elektronikusan zajlik majd. Az így gyűjtött adatok nem csak környezetbarát megoldást jelentenek, de a feldolgozását is megkönnyítik, így az előzetes eredmények várhatóan 2023 tavaszán érkeznek majd, jövő ősszel pedig megkezdődik a részletes adatok publikálása is – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a VG érdeklődésére.

Bővebben

KATA: már augusztus 31-ig 12 milliós lesz a bevételi határ

2022. July 19., Tuesday 12:46

Hétfőn jelent meg, hogy a kormány nemcsak hogy fenntartja, de meg is fogja emelni a katásoknál az adókedvezmény mértékét az infláció miatt. Orbán Viktor miniszterelnök a múlt pénteki rádióinterjújában 50-150 ezer közé tette azon kisvállalkozók számát, akik a 2012-es törvény eredeti céljainak megfelelően végzik a tevékenységüket, azaz a lakosságnak szolgáltatnak közvetlenül.

Bővebben

Kamarai vezetőkkel egyeztetett a területfejlesztési miniszter

2022. July 13., Wednesday 06:00

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Mayer Gábor államtitkár, valamint Czunyiné dr. Bertalan Judit, Északnyugat-Magyarország fejlesztési kormánybiztosa a napokban egyeztetésre hívta az észak-dunántúli kereskedelmi- és iparkamarák vezetőit az aktuális területfejlesztési koncepciókról.

Bővebben

Tanácsok a nyárra: biztonságban a szünidő alatt is

2022. July 13., Wednesday 11:54

A tanév befejezésével a gyerekek nyakába rengeteg szabadidő szakad, amit fontos, hogy hasznosan és biztonságban töltsenek el. Gondolják végig a lehetőségeket, és tervezzék meg gondosan a nyári programjaikat, hogy a szabadságuk valóban a pihenésnek, a regenerálódásnak, és ne a kárrendezésnek, vagy az orvosi rendelők, kórházak látogatásának az ideje legyen.

Bővebben

Határszemle ellenőrzések

2022. May 31., Tuesday 10:30

A határszemle ellenőrzéseket Komárom-Esztergom megye településeinek külterületein – beleértve a zártkerti ingatlanokat is – a megyei kormányhivatal ingatlanügyi hatósági feladatkört ellátó szervezeti egységei hajtják végre.

Bővebben
További hírek
2022. July 12., Tuesday 10:07

Szűrővizsgálattal az egészségért

A faluban a rendelkezésre álló adatbázis alapján a behívás 184 hölgyet érint, ők a szűrőállomással egyeztetett időpontban vehetnek részt a vizsgálaton
Bővebben
2022. July 8., Friday 21:24

A hivatal dolgozóit köszöntötték

Köztisztviselők napja alkalmából az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal július 7-én köszöntötte a helyi és szákszendi intézmény dolgozóit
Bővebben
2022. June 9., Thursday 12:20

"ZEBRA TERV"

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja mind a közlekedésben részt vevő járművezetők, mind a gyalogosok figyelmét
Bővebben
Nincs esemény rögzítve!
2022. June 4., Saturday

Falunap 2022

Bővebben
2022. June 3., Friday

Trianonra emlékeztünk

Bővebben
2022. May 8., Sunday

Első szákszendi forgatag

Bővebben
2022. April 13., Wednesday

Húsvéti szorgoskodás

Bővebben
2022. March 27., Sunday

Húsvétra készülődve

Bővebben

További drágulás

2021. September 8., Wednesday 06:14

2021. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH gyorsjelentésében. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Bővebben

Még kevesebbet ér a forint

2021. May 12., Wednesday 21:55

2021. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 5,1%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen – áll a KSH gyorsjelentésében.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek