Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Júliustól a boltok kasszáinál is felvehetünk készpénzt

2023. June 9., Friday 10:51

Nem mindennapi újítást vezet be a kormány, egészen pontosan a Gazdaságfejlesztési Minisztérium idén júliustól. A 444 információi alapján ugyanis a nyár közepétől egy-egy vásárlás alkalmával készpénzhez is juthatunk az üzletláncok kasszáinál. Ez az úgynevezett cashback, ami egyszerűen működik, de hazánkban eddig nem használták.

Bővebben

Maci kiállítás és elnöki ajándékok a Falunapon

2023. June 4., Sunday 18:52

Kezdődik a falunapok sorozata, az egyik legelső mindig Szákszend, és ide két ajándékot is hoztam – hangzott el június 3-án, a szákszendi Falunapon Papp Attila Csaba polgármester köszöntőjét követően Popovics Györgytől, a vármegyei közgyűlés elnökétől, aki – mint mondta – nagy örömmel és két ajándékkal érkezett a faluba.

Bővebben

Pünkösd

2023. May 28., Sunday 05:00

Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó ünnep, neve a görög pentekosztész „ötvenedik” szóból ered. Eredetileg a zsidó nép ünnepe, előbb a befejezett aratást, később pedig a Sínai-hegyi törvényhozást ünnepelték a Pészah szombatját követő ötvenedik napon Sabouthkor.

Bővebben

Megvan, mennyivel emelheti a kormány a nyugdíjat jövőre

2023. May 25., Thursday 11:47

A kormány folyamatosan tervezi a 2024-es év költségvetését, a Költségvetési Tanács pedig már véleményezte is a dokumentumot. Szerda este az is nyilvánossá vált, hogy mit tervez a kormány a bevételekkel és a kiadásokkal. Jövőre hat százalékos nyugdíjemelést terveznek és egy prémium is felmerült a kabinet részéről – írja a Portfolio.

Bővebben

Második Szákszendi Forgatag

2023. May 22., Monday 08:08

Kiváló döntést hoztak a második Szákszendi Forgatag szervezői, amikor úgy határoztak, hogy a tervezettnél egy héttel később, május harmadik vasárnapján tartják meg a rendezvényt. Május 21-én hétágra sütött a nap, és aki úgy döntött, hogy a végre nyárias időben elsétál a Faluházhoz, nem bánta meg, hiszen számtalan árus kínálta a portékáját, a gyerkőcöket pedig várta a vattacukor, kisvasút, hinta, ugráló vár.

Bővebben

NAV: Az adóbevallás online érhető el a legegyszerűbben

2023. May 15., Monday 09:04

Az szja-tervezetek átnézése, módosítása, elfogadása online módon a legegyszerűbb és a leggyorsabb – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében. A NAV rámutat: sosem késő ügyfélkaput nyitni. Akinek még nincs ügyfélkapuja, bármikor regisztrálhat a rendszerbe, ami után azonnal eléri elektronikusan a saját szja-bevallási tervezetét.

Bővebben

„Egy tőről fakadunk…”

2023. June 4., Sunday 09:56

Újabb emlékművel, Kondor József alkotásával gazdagodott a szákszendi Emlékpark, ahol június 2-án, a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett megemlékezésen leplezték le az alkotást.

Bővebben

NAV ellenőrzések

2023. May 31., Wednesday 13:33

A NAV közzétette a honlapján, az Adótraffipax rovat alatt, hogy az ország mely részén és kik számíthatnak a héten nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésekre.

Bővebben

Átalakul a magyarországi hulladékgazdálkodás

2023. May 26., Friday 10:59

Júliustól az egész országban elindul az új hulladékgazdálkodási rendszer és bevezetik a kiterjesztett gyártói felelősségi rendszert – tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára a tárca legfrissebb Facebook-bejegyzésében.

Bővebben

Megjelent a rendelet: ingyen öntözhetnek idén a gazdák

2023. May 23., Tuesday 10:18

Megjelent a rendelet a mezőgazdasági vízszolgáltatás díjképzési rendjéről a Magyar Közlönyben. A csütörtöktől hatályba lépő módosítás értelmében a termelők idén nem fizetnek az öntözési, rizstermelési és halgazdasági vízhasználat esetén, a mezőgazdasági vízszolgáltatása díját az vízgazdálkodásról szóló törvény alapján az állam vállalja át.

Bővebben

Közlekedik a család

2023. May 19., Friday 05:00

Az elmúlt évek kedvező tapasztalatai alapján az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság idén ismét meghirdette a „Közlekedik a család” közlekedésbiztonsági vetélkedősorozatot a Porsche Hungária Kereskedelmi KFT és az Autós Nagykoalíció szakmai támogatásával.

Bővebben

Szakmai egyeztetések a tej árcsökkentéséhez

2023. May 17., Wednesday 19:40

A magyar termelők és feldolgozók versenyképességének erősítése és a tejtermékek fogyasztói árainak csökkentése érdekében a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács felülvizsgálja a nyerstej árát meghatározó árprognózis módszertanát – erről állapodtak meg a tejpiaci szakmaközi szervezet és a Gazdasági Versenyhivatal vezetői.

Bővebben

Gazdaságszerkezeti összeírás

2023. May 9., Tuesday 07:00

Szákszenden is mezőgazdasági összeírást hajt végre a Központi Statisztikai Hivatal május 15-étől. Azok számára, akik hivatalos felkérő levelet kaptak, az adatszolgáltatás kötelező.

Bővebben

Tájékoztató - Kutak

2023. May 4., Thursday 12:57

Tájékoztató az engedély nélkül létesített ásott, vert vagy fúrt kutak fennmaradási engedélyezési eljárásáról.

Bővebben

Mozdul a megye

2023. May 4., Thursday 11:56

Mozdul a megye: a döntő összecsapás és tavaszi zsongás május 13-án Tatán.

Bővebben
További hírek
2023. May 5., Friday 05:00

Ebrendészet

Szákszend községben 2023. április 1. napjától az ebrendészeti feladatokat az Oroszlányi Ebrendészeti Telep látja el
Bővebben
2023. April 11., Tuesday 05:00

A Magyar Költészet Napja

A Magyar Költészet Napját hazánkban 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük
Bővebben
2023. April 7., Friday 12:33

Húsvétra készülődve

Másodszor invitálta húsvéti kézművesedésre a kicsiket, nagyokat Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező április 6-án
Bővebben
2023. April 7., Friday 05:00

Húsvét ünnepe

A kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe a húsvét
Bővebben
September

9 Őszköszöntő

  • Időpont: Saturday 0:00
  • Helyszín:
October

6 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: Friday 0:00
  • Helyszín:

Népszámlálás: csökkent Magyarország népessége

2023. February 16., Thursday 12:09

Sajtótájékoztató keretében ismertette a 2022. évi népszámlálás előzetes eredményeit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 2022. október 1-jén, a népszámlálás eszmei időpontjában Magyarország népessége 9 millió 604 ezer fő volt, a lakások száma pedig 4 millió 593 ezer.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek