Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Kezdődik a pálinkaszezon

2017. október 9., hétfő 20:02

Magánfőzés és bérfőzés keretében is lehetőség van pálinka előállításra, azonban a szabályok betartására mindkét esetben figyelni kell. Már a pálinkafőzés megkezdése előtt párlat adójegyet kell igényelnie annak, aki pálinkát akar házilag előállítani.

Párlat adójegyet az igényelhet, aki rendelkezik desztilláló berendezéssel és ezt a lakóhely szerint illetékes önkormányzatnak is bejelentette. Az igénylés során a „NAV_J27 – Magánfőzők párlat adójegy megrendelése” nyomtatványt kell kitölteni és elektronikusan, vagy papír alapon eljuttatni a NAV részére, már a párlat előállítását megelőzően. A párlat adójegyhez csak az ellenérték befizetése után lehet hozzájutni.

A párlat adójegy az 1 liter magánfőzött párlat után a 700 forint jövedéki adó megfizetését, illetve az 1 liter pálinka eredetét igazolja. Első alkalommal minimum 5, éves viszonylatban maximum 86 párlat adójegyet lehet igényelni. Amennyiben egy háztartásban több magánfőző él, úgy az általuk előállított mennyiségek egybeszámítandók és nem haladhatják meg a 86 litert.

Bérfőzetés keretében is lehet pálinkát előállítani, de nyilatkozni kell arról, hogy a tárgyévben az egy háztartásban élő bérfőzetővel együttesen mekkora mennyiségű párlatot állított elő az adózó, illetve arról is, hogy egyikük sem állít elő párlatot magánfőzés keretében.

Bérfőzés esetén hektoliterfokban van meghatározva az előállítható mennyiség. 43 hlf mennyiségig 1 670 forint, míg az e feletti mennyiségre 3 330 forint a jövedéki adó. A hatályos jogszabály nem korlátozza a maximálisan előállítható mennyiséget, azonban a 43 hlf felett már magasabb jövedéki adót kell fizetni.

A bérfőzetés során a bérfőzetőnek igazolni kell személyazonosságát, valamint adóazonosító kártyáját is magánál kell tartania. A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai a megyében található szeszfőzdéket folyamatosan ellenőrzik.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatósága

május

12 Szákszendi Forgatag

  • Időpont: vasárnap 11:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
június

1 Falunap

  • Időpont: szombat 13:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete

4 Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Ne váljon áldozattá!

2024. május 6., hétfő 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Pályázati felhívás

2024. április 30., kedd 11:54

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2024/2025. tanévre.

Bővebben

Alkotói pályázat

2024. február 23., péntek 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek