Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Műsorvezető a hőskorból

2021. July 23., Friday 07:59

Endrei Judit, a Magyar Televízió hőskorának emblematikus alakja volt Szákszend vendége csütörtök délután. A szerkesztő-műsorvezetőt Takács Tímea intézményvezető köszöntötte a Faluházban.

Endrei Judit 22 évig dolgozott Magyar Televízió bemondónőjeként és műsorvezetőjeként. Olyan népszerű műsorok kapcsolhatók többek között hozzá, mint a Homokóra, az Ablak, a Hétvége, a Napközi, a Tízórai, a Gólyahír vagy a Kincsestár.

- A mai napig szeretettel gondolok az alföldi kis falura, ahol felnőttem, és ahol édesanyám volt az iskolaigazgató. Nagyon sok könyv volt otthonunkban, és én nagyon szerettem olvasni. Felcseperedve Szegedre jártam a tanárképző főiskolára, magyar-orosz szakra. Ez pont arra az időszakra esett, amikor megalakult a Magyar Televízió szegedi körzeti stúdiója, ahová bemondókat kerestek. Így kerültem én a televízióhoz, először a délalföldi nagyvárosban, később Budapesten – mesélt a kezdetekről, majd felidézte a televíziózás aranykorának azon nagy alakjait, akiktől elleshette a szakma titkait. Ilyen volt Kovács József, Takács Marika, Tamási Eszter, Kudlik Júlia, Kovács P. József, Varga József, és még sokan mások, akik szinte családtagokká váltak a 60’-as, 70’-es, 80’-as években.

Az előadás során olyan „sztárokról” is szó esett, mint Horváth János, Kertész Zsuzsa, Bay Éva, Vitray Tamás, Hofi Géza, Antal Imre, Déri János, vagy az akkoriban forradalmi újnak számító „Ablak” című műsor csapata.

Endrei Judit 1998-ban önként hagyta ott a Magyar Televíziót, mert már nem kapott testhezálló feladatokat. Kiadót alapított, eddig 10 kötete jelent meg, legutóbbi „Anno az én tévém” címmel.

Az egykori tévés személyiség egyébként a mai napig aktív. A könyvírás mellett, közösségi oldalán elindította a „Gyalogolj Endrei Judittal!” csoportot, valamint ő a háziasszonya egy hamarosan nyíló exkluzív apartmanhotelnek, amely az idősebb generáció számára kínál gondtalan életet.

Nincs esemény rögzítve!
Mozaik

Mobilizált ügyfélszolgálat

2021. August 16., Monday 14:05

Értesítjük a tisztelt Ügyfeleket, hogy augusztus hónapban a mobilizált ügyfélszolgálat 18-án, 12:00 és 14:00 között várja az ügyfeleket a Faluház mellett.

Bővebben

Hivatali tájékoztató

2021. June 29., Tuesday 17:16

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal Szákszendi Kirendeltsége a Képviselő-testület 2/2021.(II.15) határozata alapján a Köztisztviselők Napja alkalmából 2021. július 1-én, csütörtökön zárva tart.

Bővebben

További drágulás

2021. September 8., Wednesday 06:14

2021. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH gyorsjelentésében. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Bővebben

Még kevesebbet ér a forint

2021. May 12., Wednesday 21:55

2021. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 5,1%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen – áll a KSH gyorsjelentésében.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek