Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Kisvállalati adóalany? Ne maradjon le erről a határidőről!

2021. December 3., Friday 11:38

Már jelezhetik a cégek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé, ha 2022-től már nem kívánnak kisvállalati adóalanyok (kiva) lenni – a jogvesztő határidő december 20., aki ezt elmulasztja, legközelebb csak 2023-ra választhatja például a társasági adóalanyiságot. A kiva hatálya alól automatikusan is ki lehet kerülni, például amennyiben a létszám meghaladja a 100 főt vagy a bevétel a 6 milliárd forintot.

A kiva választhatóságának legfontosabb kritériuma, hogy a megelőző adóévben a vállalkozás átlagos statisztikai állományi létszáma nem haladhatja meg az 50 főt, a belépési értékhatár pedig a 3 milliárd forintot. A január 1-től egy százalékponttal csökkenő, 10 százalékos kiva kiváltja a 9 százalékos társasági adót és a 13 százalékos szociális hozzájárulási adót – az adónem által korábban szintén kiváltott 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulás megszűnik, ennek megfizetésére a jövőben sem a kisvállalati adózók, sem más vállalkozások nem kötelezettek.

A kiva előnye, hogy a vállalkozás vagyonának növelésére (így beruházásokra és készletek vásárlására) fordított eredmény, a cégbe visszaforgatott nyereség nem növeli az adóalapot, így kedvez a gyorsan növekvő vállalkozásoknak, és koncepcionálisan is egyszerűbb a társasági adónál.

Emellett a szociális hozzájárulási adót érintő foglalkoztatással összefüggő kedvezmények többsége a kivá-ban is igénybe vehető, ám a közfoglalkoztatottak után érvényesíthető kedvezmények nem.

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyi államtitkára korábban azt mondta, 68 ezer cég kivázik, ők jövőre az egy százalékpontos adócsökkentéssel összességében 10 milliárd forintot spórolhatnak, és ez az összeg várhatóan még nő, mert többen választhatják majd a kivát, hiszen több tízezer olyan vállalkozás van, amely jobban járna ezzel az adózási formával.

forrás: vg.hu

Nincs esemény rögzítve!
Mozaik

Álcázott honlap! Ne dőljön be senki!

2022. January 22., Saturday 18:55

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott, csaló portál jelent meg az interneten – tudatta közleményében az adóhatóság.

Bővebben

Tatabányai mélygarázs: március 31-ig használható ingyen

2022. January 20., Thursday 11:45

A tatabányai képviselők a január 20-ai közgyűlésükön úgy döntöttek a korábbi próbaüzem tapasztalatai alapján, hogy a belvárosi mélygarázs megnyugtató működtetése érdekében meghosszabbítják a próbaüzem idejét 2022. március 31-ig – tudatta a város Facebook bejegyzésben.

Bővebben

Január 24-én ismét elszállítják a fenyőket

2022. January 15., Saturday 11:30

Szákszend hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, a Vertikál Zrt. a januári zöldhulladék gyűjtési napokon díjmentesen szállítja el az ingatlanoktól a fenyőfákat. Szákszenden a második szállítási nap január 24-én lesz, a fenyők ekkor is kihelyezhetők. A közszolgáltató arra hívja fel a figyelmet, hogy kizárólag a díszítőelemektől, egyéb hulladékoktól mentes fenyőfákat szállítja el.

Bővebben

Véradás

2022. January 11., Tuesday 10:44

Január 28-án lesz az év első véradása Szákszenden.

Bővebben

További drágulás

2021. September 8., Wednesday 06:14

2021. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH gyorsjelentésében. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Bővebben

Még kevesebbet ér a forint

2021. May 12., Wednesday 21:55

2021. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 5,1%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen – áll a KSH gyorsjelentésében.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek