Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Eszközbeszerzésre és színpadfelújításra pályázik Szákszend

2022. January 20., Thursday 11:02

Tíz napirendet tárgyalt a január 19-ei ülésén a szákszendi képviselő-testület, az ülésen – a többi között – első fordulóban elfogadták a falu idei költségvetését, a község rendezvénynaptárát, meghatározták a Mini Bölcsőde és az Óvoda nyári zárva tartásának időpontját, és pályázat benyújtásáról is határoztak.

321,5 milliós bevételi és ugyanennyi kiadási oldallal fogadták el a képviselők első fordulóban Szákszend 2022. évi költségvetését, az önkormányzat működési támogatását majdnem 108 millió forinttal tervezték, és kicsivel több, mint 178 millió forint finanszírozási bevétellel számoltak. Az óvoda működtetésével kapcsolatos kiadások várhatóan meghaladják a 45 millió forintot, a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központé a 44 milliót.

A Mini Bölcsőde, valamint a Kiskuckó Napközi Otthonos Óvoda nyári zárva tartásáról készült előterjesztéseket is módosítva fogadták el, a bölcsőde e szerint augusztus 18-ától 31-éig nem fogadja az apróságokat. Az óvoda esetében az intézményvezető augusztus 8-ától szintén 31-éig tervezte a zárva tartást, ám az Ügyrendi és Pénzügyi Bizottság javaslatára – mivel a hosszúnak tartott időtartam nagy terhet róna a szülőkre – a képviselők úgy határoztak, hogy 15-étől támogatják 31-éig.

A napirendek közül az egyik leghosszabb tárgyalási időt az önkormányzat idei rendezvénynaptárának elfogadása eredményezte, végül azt is módosításokkal fogadták el a képviselők. Az eredeti tervben az 1848/49. évi Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés az Öveges József Általános Iskola javaslatára március 11-én 12 órai kezdettel szerepelt, ám Kempf István bizottsági elnök úgy vélte, hogy a déli kezdés miatt az ünnepségen a lakosság nem tudna részt venni. Az elnök már 11-ét is aggályosnak tartotta, de a tárgyalás során elhangzott, hogy a hosszú hétvége miatt az a nap a leginkább szóba jöhető. Palotainé Papp Éva iskolaigazgató a 12 órai kezdést a diákok teljes részvételével indokolta, akiket – véleménye szerint – tanítási idő után a szülők nem biztos, hogy visszavisznek az ünnepségre. Kérdésként merült fel az is, hogy a megemlékezést a tanulók, vagy a lakosság számára rendezik-e, végül a testület 15 órára módosította a kezdés időpontját abban a reményben, hogy azon a diákok és a szákszendi felnőttek is szép számmal részt vesznek majd.

A rendezvénynaptárban szerepel a Szákszendi Forgatag is, melyet ez év május 8-án szerveznek meg első alkalommal, hagyományteremtő céllal, olyan közösségépítő programnak szánva, melynek középpontjában a gyermekek állnak. Hartmann Imre alpolgármester javaslatára arról is döntöttek a képviselők, hogy – mivel szabadtéren nem rendezhető meg, és nem szeretnék korlátozni a részvételt – a járvány miatt elmarad a március 18-ára tervezett borverseny.

A Faluházat érintő pályázat benyújtásáról is határozott a testület, a Magyar Falu Program forrásaiból 12 millió forintot szeretnének elnyerni, melyből székeket, asztalokat vásárolnának, valamint a belső és külső színpadot szeretnék felújítani. Papp Attila Csaba polgármester szóbeli kiegészítésében elhangzott, hogy a pályázati lehetőség január 3-án nyílt meg és február 12-én már le is zárul, tehát az idő rövidsége miatt nem fogalmaztak meg olyan fejlesztési célokat, melyek tervezést, terveztetést igényeltek volna.

Nincs esemény rögzítve!

Amatőr Képzőművészeti- és Fotóverseny

2022. May 15., Sunday 19:01

Szákszend testvértelepülése, Tardoskedd Község az idén XXI. alkalommal hirdeti meg a Kistérségi és Nemzetközi Amatőr Képzőművészeti- és Fotóversenyt. A felhívással megszólítják szűkebb régiónk községeit, valamint testvértelepüléseit Magyarországról és Romániából. Idén is kíváncsian várják a képzőművészeti- és kézműves alkotásokat, illetve fotókat.

A verseny témája: Tardoskedd így látlak én

Bővebben

Meghívó - Gazdafórum

2022. May 10., Tuesday 10:27

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Szákszend Község Önkormányzata gazdafórumot tart a település dűlőútjaival kapcsolatban.

Bővebben

További drágulás

2021. September 8., Wednesday 06:14

2021. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH gyorsjelentésében. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Bővebben

Még kevesebbet ér a forint

2021. May 12., Wednesday 21:55

2021. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 5,1%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen – áll a KSH gyorsjelentésében.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek