Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Takarékos, megfontolt gazdálkodás

2022. May 23., Monday 12:20

A képviselő-testület elmúlt ülésén tárgyalta és fogadta el a 2021-es költségvetésről készült beszámolót és a zárszámadásról szóló rendeletet, melyből az is kiderült, hogy Szákszend önkormányzata takarékos és megfontolt gazdálkodást folytatott: likviditási probléma nem jelentkezett, sőt, számos támogatást nyújtott saját forrásból.

A pályázatok tekintetében is sikeres volt az elmúlt év, hiszen a Magyar Falu Program keretében a Felelős Állattartás elősegítése pályázaton az önkormányzat majdnem másfél millió forintot nyert kutyák és macskák ivartalanítására, transzporderrel történő megjelölésre, valamint veszettség elleni védőoltás beadására. Szintén MFP forrásként érkezett több mint 10 millió forint a faluba, az összegből elektromos kisteherautót vásároltak, amely a közelmúltban már meg is kezdte a feladatellátását, és a kistelepülési önkormányzati rendezvények támogatása pályázaton is sikerrel indultak, hiszen egymillió forintot nyertek el. A Magyar Falu Program keretében az önkormányzat tulajdonába kerültek a Szákszend belterület 1047/3, 1157/1, valamint a 529/2 helyrajzi számú ingatlanok.

A szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó pályázaton az önkormányzat 1.181.100 Ft támogatást nyert 62 köbméter tűzifa vásárlásához, így 49 háztartás téli melegedését támogathatták, a Településfásítási Program keretén belül 15 erdei szilt és 15 szivarfát ültethettek el decemberben.

A legjelentősebb forrás a Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések bővítése elnevezésű pályázatnak köszönhető, az önkormányzat 50 millió forintot nyert a falu csapadékvíz-elvezetésének fejlesztésére, jelenleg a végrehajtás előkészítése tart.

Az önkormányzat takarékos gazdálkodásának köszönhető, hogy 133 főt részesíthettek tanévkezdési támogatásban összesen 1.678.000 Ft értékben. Egyszeri támogatásként 243 15 év alatti gyermek kapott Mikuláscsomagot, erre a célra 364.500 forintot fordítottak. Szintén egyszeri támogatásként ajándékoztak meg 253 hatvanötödik életévét betöltött szákszendit összesen 1.265 ezer forint értékben. A nagyobb értékű beruházások sorát gyarapította tavaly egy 3,3 millió forintos, 9 személyes kisbusz, az orvosi rendelőbe 300 ezer forintért klíma, valamint 14 db 40 literes kültéri hulladékgyűjtő vásárlása mintegy 650 ezer forint értékben.

Nincs esemény rögzítve!

Határszemle ellenőrzések

2022. May 31., Tuesday 10:30

A határszemle ellenőrzéseket Komárom-Esztergom megye településeinek külterületein – beleértve a zártkerti ingatlanokat is – a megyei kormányhivatal ingatlanügyi hatósági feladatkört ellátó szervezeti egységei hajtják végre.

Bővebben

Amatőr Képzőművészeti- és Fotóverseny

2022. May 15., Sunday 19:01

Szákszend testvértelepülése, Tardoskedd Község az idén XXI. alkalommal hirdeti meg a Kistérségi és Nemzetközi Amatőr Képzőművészeti- és Fotóversenyt. A felhívással megszólítják szűkebb régiónk községeit, valamint testvértelepüléseit Magyarországról és Romániából. Idén is kíváncsian várják a képzőművészeti- és kézműves alkotásokat, illetve fotókat.

A verseny témája: Tardoskedd így látlak én

Bővebben

További drágulás

2021. September 8., Wednesday 06:14

2021. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH gyorsjelentésében. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Bővebben

Még kevesebbet ér a forint

2021. May 12., Wednesday 21:55

2021. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 5,1%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen – áll a KSH gyorsjelentésében.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek