Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Megszűnik a SZÉP-kártya egyik legnépszerűbb lehetősége

2022. July 1., Friday 07:46

Július 1-jét követően már nem lehet élelmiszert vásárolni a SZÉP-kártyákkal, a február 1-től bevezetett intézkedést nem hosszabbítja meg a kormány.

A kormány február 1-től először május, majd július első napjáig vezette be az intézkedést, amely alapján engedélyezték, hogy a boltokban is lehessen SZÉP-kártyával fizetni. A szabályozás alapján az alszámlák közötti átjárhatóság az év végéig megmarad.

Bár a kereskedelem valóban jól jár azzal, hogy a Széchenyi Pihenőkártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni, szó sincs arról, hogy ez egy turizmusellenes lépés lenne – mondta korábban Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára. A szakember szerint a fő cél az, hogy ne vesszen el – az államra visszaszállva – a SZÉP-kártyákon lévő pénz azok számára sem, akik a koronavírus-járvány idején nem tudnak, vagy nem akarnak étterembe, szállodába menni, illetve egyéb szabadidős programon részt venni, például azért, mert tartanak a vírusfertőzéstől, s annak lehetséges következményeitől. Az MNKSZ főtitkára szerint ennél praktikusabb megoldást az összeg elköltésére nehéz lett volna találni, hiszen élelmiszerre ugyanúgy mindenkinek szüksége van.

Nincs esemény rögzítve!

Tanácsok a nyárra: biztonságban a szünidő alatt is

2022. July 13., Wednesday 11:54

A tanév befejezésével a gyerekek nyakába rengeteg szabadidő szakad, amit fontos, hogy hasznosan és biztonságban töltsenek el. Gondolják végig a lehetőségeket, és tervezzék meg gondosan a nyári programjaikat, hogy a szabadságuk valóban a pihenésnek, a regenerálódásnak, és ne a kárrendezésnek, vagy az orvosi rendelők, kórházak látogatásának az ideje legyen.

Bővebben

Határszemle ellenőrzések

2022. May 31., Tuesday 10:30

A határszemle ellenőrzéseket Komárom-Esztergom megye településeinek külterületein – beleértve a zártkerti ingatlanokat is – a megyei kormányhivatal ingatlanügyi hatósági feladatkört ellátó szervezeti egységei hajtják végre.

Bővebben

További drágulás

2021. September 8., Wednesday 06:14

2021. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH gyorsjelentésében. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Bővebben

Még kevesebbet ér a forint

2021. May 12., Wednesday 21:55

2021. áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 5,1%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen – áll a KSH gyorsjelentésében.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek