Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Szép korúak köszöntése

2022. November 20., Sunday 08:22

246 hatvanöt év feletti szép korút invitált a szákszendi önkormányzat az idei évi Idősek Napi ünnepségre november 17-én a belül megújult Faluházba, ahová, ha nem is valamennyien, de szép számmal érkeztek az ünnepeltek. A világjárvány miatt legutóbb 2019-ben nyílt lehetőség a közös ünneplésre, így érthető, hogy a kis óvodások mellett a Szákszendi Dalkör is már jó ideje, lelkesen készült az eseményre.

Papp Attila Csaba polgármester köszöntőjében kiemelte: nekünk, mint fiatalabb generációknak fontos felismerni, hogy amit az életben elértünk, elérünk, nem csak magunknak, hanem szüleinknek, nagyszüleinknek, elődeinknek is köszönhetjük. Mindennapi tevékenységeinket, munkánkat gyakran az Ők eredményeire és tapasztalataira építkezve végezzük, az általuk nyújtott mintákból merítünk hitet, erőt, bátorságot. A polgármester azt kívánta, hogy a település valamennyi lakója tudjon hozzájárulni a nemzedékek közötti, illetve a családon belüli harmónia és összetartozás megteremtéséhez, s hogy a falu minden szép korú lakója derűsen és jó egészségben, a család és a közösség nyújtotta örömök között töltse a pihenés éveit.

A falu közössége nevében kiemelten köszöntötte azokat a szákszendieket, akik már betöltötték 90. életévüket: Vinkóczi Lajosnét, Mayer Mihálynét, Goór Ernőnét, Szabó Józsefnét, Hajós Tibornét, K. Szabó Ferencnét, Mészáros Pálnét, Müller Lajost, Kosárszki Józsefnét, Letenyei Miklósnét és Barabás Györgynét.

Az ünnepi gondolatok után a Kiskuckó Napközi Otthonos Óvoda cseperedő apróságai köszöntötték az őszt idéző verseikkel, dalaikkal, táncaikkal, körjátékaikkal a jelenlévőket, akik büszke tekintete bizony olykor könnyek páráiba fordult, a műsort záró verssorok hallatán pedig felragyogtak a melegszívű mosolyok: Múlik az idő, őszre jár, de fénylik még a napsugár, aranyat szór és meleget, örüljenek az öregek. Az őszidő is szép lehet, kívánunk hosszú életet. Maradjatok még itt velünk, jövőre újra eljövünk.

Mulatós és szerelmes, incselkedő népies műdalokkal ajándékozta meg az ünnepelteket a Szákszendi Dalkör, amely a nótacsokrot záró Nyugdíjas Himnusszal fogalmazta meg valamennyiük kívánságát: Legyen minden együtt töltött óra békesség és öröm hordozója. Mi lehet a nyugdíjas-dal vége? Legyen köztünk, s a világon béke. Adjon Isten még sok boldog évet, békességet, erőt, egészséget.

Az ízletes vendéglátás és tánc előtt Wessel Tünde védőnő verssel csatlakozott a köszöntők sorához: szép korúak, öröm fiatalok! Legyen ma egy víg napotok! Felejtsétek el a bút, bánatot, legyen még tengernyi boldog órátok!

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Nincs esemény rögzítve!

Igazgatási szünet

2022. December 13., Tuesday 05:59

Tisztelt Ügyfeleink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal 2022.12.23. napjától 2023. január 2-ig igazgatási szünetet tart.

Bővebben

Meghívó

2022. October 19., Wednesday 06:34

Meghívó az 1956-os Forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségre.

Bővebben

Közmeghallgatás

2022. October 16., Sunday 11:23

Meghívó Szákszend Község Önkormányzatának október 19-ei közmeghallgatására.

Bővebben

További drágulás

2021. September 8., Wednesday 06:14

2021. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH gyorsjelentésében. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek