Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Konzultáció

2023. March 22., Wednesday 08:26

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége és az Egyensúly Intézet közösen szervezett konzultációt március 21-én az oroszlányi Kölcsey Ferenc Művelődési Központ és Könyvtár kamaratermében önkormányzati képviselők, településvezetők – köztük Papp Attila Csaba, Szákszend polgármesterének – részvételével.

A konzultáció témája az állam, az önkormányzatok és a piaci szereplők közötti együttműködések és szerepvállalás volt.

Az eseményt Lazók Zoltán polgármester nyitotta meg, vázolva röviden Oroszlány jelenlegi gazdasági helyzetét.

Ezt követően Boros Tamás, az Egyensúly Intézet igazgatója ismertette az egyeztető sorozat célját. Elmondta, hogy 15 magyarországi településen szervezik meg a témát felkaroló fórumot, melynek Szarvas és Környe után Oroszlány a harmadik helyszíne.

A folytatásban Závecz Tibor, a ZRI Zavecz Research igazgatója egy friss, országos lakossági közvélemény kutatás eredményét mutatta be vetített képes prezentációban, grafikonokkal alátámasztva. Mint elhangzott, közszolgáltatások színvonalának tekintetében kiemelkedő eredményt mutat a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a vízügyi ellátás, romló tendenciát mértek a felsőoktatás, a közoktatás, a közmédia, a közlekedés, az egészségügy és a szociális ellátórendszer területén.

A megkérdezettek túlnyomó része – állampolgári aktivitás szempontjából – jóval nagyobb beleszólást szeretne állami és önkormányzati szinten is egészségügyi, adózási, közbiztonsági és oktatási ügyekben. A vélemények alapján hazánkban a leginkább megoldandó probléma az egészségügy helyzete.

A rendezvény lehetőséget biztosított a jelenlévők számára a témával kapcsolatos helyi viszonyok ismertetésére is.

March

14 1848/49. évi Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés

 • Időpont: Thursday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Faluház előtt
May

12 Szákszendi Forgatag

 • Időpont: Sunday 11:00
 • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
June

1 Falunap

 • Időpont: Saturday 13:00
 • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete

4 Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezés

 • Időpont: Tuesday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Alkotói pályázat

2024. February 23., Friday 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Lucfenyők pusztulása

2024. January 26., Friday 05:00

2023-ban felgyorsult a kerti lucfenyők pusztulása hazánkban. A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és környezetkutatóiként az Izotópklimatológiai és Környezetkutató Központ HUN-REN Atommagkutató Intézet tanulmányt készít, amely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hazánkat is érintő, gyors jelenségeire, hatásaira.

Bővebben

Igazgatási szünet

2023. December 20., Wednesday 17:51

Az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal 2023. december 27-étől 2024. január 2-ig igazgatási szünetet tart.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. October 18., Wednesday 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Népszámlálás: csökkent Magyarország népessége

2023. February 16., Thursday 12:09

Sajtótájékoztató keretében ismertette a 2022. évi népszámlálás előzetes eredményeit a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). 2022. október 1-jén, a népszámlálás eszmei időpontjában Magyarország népessége 9 millió 604 ezer fő volt, a lakások száma pedig 4 millió 593 ezer.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

 • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek