Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Zárva tart a bölcsőde és az óvoda

2023. december 14., csütörtök 13:25

Egy sürgősségi indítvánnyal együtt összesen tíz napirendet tárgyaltak az idei utolsó, december 13-ai ülésükön a szákszendi képviselők. A többi között arról is határoztak, hogy – szülői visszajelzések alapján – a bölcsődében december 22-étől január 3-áig, az óvodában december 27-étől szintén január 3-áig szünetel a szolgáltatás.

A két ülés közötti eseményekről készült beszámoló kiegészítéseként elhangzott, hogy a sportegyesület jövőre műfüves pálya létesítésére kíván pályázatot benyújtani. Az egyesületi elnök, Kiss László elmondta, hogy a tervek megvalósítása siker esetén nem igényel önrészt, az önkormányzat részéről csupán a területet kell biztosítani. A testület kinyilvánította szándékát, hogy biztosítja majd a területet, ám a helyének pontos meghatározásáról a januári ülésen döntenek.

Az ülésen a jövő évi munkatervet is elfogadták a képviselők. Dr. File Beáta jegyző szóbeli kiegészítésében elhangzott, hogy a jövő évi választások miatt a jelenlegi testület és bizottságainak mandátuma, hatásköre 2024. szeptember 30-áig szól, a munkaterv ezért nem nevesíti október 1-jétől a napirendek előadójaként a polgármestert.

Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvény alapján áttekintettük a hatályos helyi építési szabályzatot, s annak mellékletét képező szabályozási tervet – tájékoztatott Papp Attila Csaba. A polgármester javaslatát, miszerint a hatályos helyi építési szabályzatban és annak mellékletét képező szabályozási tervben szereplő kiszolgáló utakat érintő tervezett szabályozási vonalakat közérdekre való tekintettel továbbra is fenntartsa a képviselő-testület, elfogadták a képviselők.

Az egyebek napirend részeként a csapadékvíz-elvezetés fejlesztésről a polgármester elmondta, hogy megtörtént a műszaki átadás-átvétel, néhány hiányosság merült csak fel, amelyeket az időjárás miatt nem tudtak pótolni, de hamarosan sor kerül rájuk. A gyalogosátkelő munkaterületét is átadták, az ATM felszerelése is megtörtént, már riasztóval is ellátták, bízzunk benne, hogy nemsokára pénz is lesz benne – fogalmazott.

május

12 Szákszendi Forgatag

  • Időpont: vasárnap 11:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
június

1 Falunap

  • Időpont: szombat 13:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete

4 Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Pályázati felhívás

2024. április 30., kedd 11:54

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2024/2025. tanévre.

Bővebben

Alkotói pályázat

2024. február 23., péntek 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Lucfenyők pusztulása

2024. január 26., péntek 05:00

2023-ban felgyorsult a kerti lucfenyők pusztulása hazánkban. A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és környezetkutatóiként az Izotópklimatológiai és Környezetkutató Központ HUN-REN Atommagkutató Intézet tanulmányt készít, amely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hazánkat is érintő, gyors jelenségeire, hatásaira.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek