Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Legyen a szívekben karácsony

2023. december 19., kedd 06:42

Egy gombostűt sem lehetett leejteni Szákszenden a hagyományos Falukarácsonyi ünnepségen december 17-én. A Faluházban rendezett eseményen Papp Attila Csaba köszöntötte a megjelenteket a szeretet, az összetartozás és a remény ünnepén. A polgármester elmondta, hogy jóleső érzés látni, hogy évről évre többen vannak jelen a rendezvényen, hogy együtt éljék át a közelgő karácsony varázsát és azokat az értékeket, amik összekötik őket.

Ezek az értékek pedig az egymásra figyelés, a törődés és a szeretet. Papp Attila Csaba felhívta a figyelmet arra, hogy ilyenkor azokra is gondoljunk, akik már nincsenek köztünk, és azokra, akik egyedül vannak, támogatásra szorulnak, vagy esetleg nélkülöznek. A karácsonyi jókívánságok mellett végezetül arra kérte a közösséget, hogy továbbra is erősítsék az őket összekötő köteléket, hiszen Szákszend igazán büszke lehet összetartó lakóira, akik számtalan alkalommal ünneplik együtt a különböző eseményeket.

A szép gondolatok után a három egyház képviselője vette át a szót: Sugárné Damó Márta református lelkészasszony, Sinkó-Szabó Lilla evangélikus lelkészasszony, illetve dr. Író Sándor római katolikus plébános úr. Mindhárman szeretettel köszöntötték a jelenlévőket és bibliai gondolatokkal emlékeztek meg szent ünnepünkről, Jézus születésnapjáról. Mindannyian békés, boldog karácsonyt kívántak, majd áldást mondtak, ezt követően pedig meggyújtották a közösség adventi koszorújának három gyertyáját.

A magasztos szavak után az Öveges József Általános Iskola második osztályos tanulói vették birtokba a színpadot, és előadták karácsonyi műsorukat. Őket Fodor Réka követte, aki elszavalta Szilágyi Domokos: Karácsony című versét, majd a szákszendi Százszorszép dalkör nyújtotta át karácsonyi dalcsokrát a nagyérdeműnek. Az utolsó fellépők az Amicitia táncstúdió növendékei voltak, akik Andersen: A kis gyufaáruslány szomorú történetét adták elő. A rendezvény zárásaként a szívükben örömmel és melegséggel fogyasztották el a megjelentek a finom pogácsát, a forralt bort és a teát, amivel a szervezők kedveskedtek nekik.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

május

12 Szákszendi Forgatag

  • Időpont: vasárnap 11:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
június

1 Falunap

  • Időpont: szombat 13:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete

4 Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Pályázati felhívás

2024. április 30., kedd 11:54

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2024/2025. tanévre.

Bővebben

Alkotói pályázat

2024. február 23., péntek 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Lucfenyők pusztulása

2024. január 26., péntek 05:00

2023-ban felgyorsult a kerti lucfenyők pusztulása hazánkban. A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és környezetkutatóiként az Izotópklimatológiai és Környezetkutató Központ HUN-REN Atommagkutató Intézet tanulmányt készít, amely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hazánkat is érintő, gyors jelenségeire, hatásaira.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek