Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Szülői igények alapján döntenek a zárva tartásról

2024. január 25., csütörtök 14:28

Sokadszor tájékoztat képviselő testületi ülésen Papp Attila Csaba, Szákszend polgármestere a két ülés közötti eseményekről szóló beszámolójában a bank automatával kapcsolatos fejleményekről, melyek minden igyekezete ellenére megtorpanni látszanak.

A január 24-ei ülésen elmondta, hogy jelenleg a gépi szoftver és a készpénzzel való felöltése hiányzik, ezért január 16-án újabb levélben kért tájékoztatást a banktól. Mivel válasz az ülés napjáig nem érkezett, 24-én újabb elektronikus levelet írt, melyre reagálva arról tájékoztatta a MBH Bank Nyrt. munkatársa, hogy a pénzintézetnél strukturális átalakítás zajlik, ezért máshoz kell fordulnia. Természetesen a megadott új címre is elküldtem a levelem, várom a választ – fogalmazott a településvezető.

A képviselők a folytatásban ismét tárgyaltak a Szákszendi Sportegyesület kérelméről. A szervezet műfüves pálya létesítésére kíván pályázatot benyújtani, a terület biztosításáról decemberben már támogató döntés született, ezúttal a helyét is meghatározták. Sikeres pályázat esetén a Szákszend 510/9 helyrajzi számú, 11.953 m2 területű ingatlanon, a füves labdarúgó nagypálya mellett alakíthatják ki a kézilabda pálya méretű műfüves pályát. A napirendhez kapcsolódóan felmerülő kérdésekre Kiss László egyesületi elnök elmondta, hogy ha elkészülhet a pálya, az az önkormányzat tulajdona lesz, és a helyhatóságnak semmilyen forrást, önrészt nem kell biztosítania a fejlesztéshez. Szerencsés lesz az önkormányzat, ha nem kell önerőt biztosítania, szívből kívánom, hogy legyen így! – hangzott el dr. File Beáta jegyzőtől, aki arra hívta fel a grémium figyelmét, hogy az üzemeltetéssel kapcsolatos költségeket is alaposan körbe kell majd járni.

A Szociális, Kulturális és Sport Bizottság javaslatára sem a bölcsőde, sem pedig az óvoda nyári zárva tartásáról nem született döntés. A bölcsőde augusztus 12-étől szeptember 2-áig, az óvoda augusztus 5-étől szintén szeptember 2-áig tervezte a nyári zárva tartását, Barota Róbert viszont – a bizottság álláspontját ismertetve – elmondta, hogy szeretnék, ha mindkét intézmény felmérné a szülői igényeket, és annak ismeretében döntenének a következő ülésen. A képviselők többsége egyetértett a módosító javaslattal.

Az ülés további részében elfogadták a település éves rendezvénynaptárát, határoztak arról, hogy fél évvel meghosszabbítják Fodorné Pintér Veronika óvodavezetői megbízását, s hogy idén is nyújtanak be pályázatot a Településfásítási Programra. A polgármester szóbeli kiegészítésként elmondta, hogy gömbszivarfára és platánra tervezi a pályázat benyújtását.

Az egyebek napirendben folytatódott a kérdés, Papp Attila Csaba arról tájékoztatta a képviselőket, hogy a labdarúgó pálya melletti hat nyárfa állapotát felmérette azzal a vállalkozóval, aki a bölcsőde előtti fák kivágásáról gondoskodott. A szakember véleménye alapján javasolta, fontolják meg azoknak a kivágását is, újak ültetését pedig a Településfásítási Program keretében lehetne biztosítani.

május

12 Szákszendi Forgatag

  • Időpont: vasárnap 11:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
június

1 Falunap

  • Időpont: szombat 13:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete

4 Nemzeti Összetartozás Napja megemlékezés

  • Időpont: kedd 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

Pályázati felhívás

2024. április 30., kedd 11:54

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2024/2025. tanévre.

Bővebben

Alkotói pályázat

2024. február 23., péntek 05:00

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma alkotói pályázatot hirdet iskolások részére.

Bővebben

Lucfenyők pusztulása

2024. január 26., péntek 05:00

2023-ban felgyorsult a kerti lucfenyők pusztulása hazánkban. A Magyar Kutatási Hálózat debreceni Atommagkutató Intézetének klíma- és környezetkutatóiként az Izotópklimatológiai és Környezetkutató Központ HUN-REN Atommagkutató Intézet tanulmányt készít, amely felhívja a figyelmet a klímaváltozás hazánkat is érintő, gyors jelenségeire, hatásaira.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. október 18., szerda 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek