Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

A névadóra is emlékeztek az Övegesben

2019. November 8., Friday 12:54

Vetélkedők, bemutatók és még számtalan érdekes, szórakoztató program várta az őszi szünetet követően a szákszendi diákokat az iskola Öveges-hét rendezvényén, amelyet ezúttal az intézmény vezetője, Palotainé Papp Éva állított össze.

A programsorozat – mint mindig – ezúttal is az iskola névadójának, Öveges Józsefnek az emléknapjával zárult, aminek most az adott különös hangsúly, hogy 40 évvel ezelőtt hunyt el a közkedvelt fizikaprofesszor.

Hétfőn tájfutás, gyümölcskóstoló és salátabár nyitotta a sort, amit kedden kerékpáros ügyességi verseny követett, Fehér István körzeti megbízott vezényletével. Szerdán a gyerekek egyik csoportja tavi túrára indult, míg a másik csoport Oroszlányban vett részt a Kifli együttes diákkoncertjén.

Csütörtökön Széchenyi Zsigmond nyomában címmel került sor arra a trófeaszemlére, amire két vadász, Sánta József és Kiss József hozta el csodásan kikészített trófeáit, de az előadáson ezeken kívül sok érdekességgel is megismerkedtek a résztvevők a vadászvilág titkaiból.

A hét utolsó napján, pénteken rendezték meg a hagyományos Öveges vetélkedőt. A délelőtt során az alsós kisdiákok sorversenyeken vettek részt, míg a felsősök az Öveges vetélkedő mellett felidézték az egykor oly népszerű Egy perc és nyersz! című tévés játékot. A hét programja közös tánccal zárult pénteken az iskolában.

December

14 Adventi vásár

  • Időpont: Saturday 8:00
  • Helyszín: Faluház

15 Falukarácsony

  • Időpont: Sunday 16:00
  • Helyszín: Faluház
Mozaik

Hivatali szünet

2019. December 12., Thursday 11:06

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2019. december 20-tól, 2019. január 2-ig a polgármesteri hivatal zárva tart.

Bővebben

Változik a Volánbusz menetrendje

2019. December 6., Friday 12:53

Komárom-Esztergom megye


767(2813) Budapest – Biatorbágy – Etyek – Bicske – Tatabánya autóbuszvonalon

A Budapest, Déli pályaudvar és Kisbér között közlekedő (1256-os) autóbuszjáratok Budapest és Tatabánya közötti szakasza megszűnik. Az autóbuszok a továbbiakban csak Tatabánya és Kisbér között közlekednek. Budapest és Tatabánya között a vasutat, illetve a 767-es vonal alábbi új, Bicskén keresztül Tatabányáig közlekedő járatait ajánljuk:

Bővebben

Meghívó

2019. November 22., Friday 05:47

Szákszend Község Önkormányzatának Képviselő Testülete 2018. november 27-én (szerdán) 18 óra 00 perc kezdettel közmeghallgatást tart.

Bővebben

Vágtatnak az árak

2019. October 10., Thursday 06:00

2019 szeptemberében a fogyasztói árak átlagosan 2,8%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben.

Bővebben

Iskolakezdési kiadások

2019. September 8., Sunday 14:50

Gyerekenként alig több mint 20 ezer forintot költöttek a háztartásokban a tavalyi iskolakezdés idején – áll a KSH gyorsjelentésében.

Bővebben

Címünk

Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal
2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 17 óráig
  • Szerda: 8 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek