Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Ott áll támasznak, kapaszkodónak …

2019. November 9., Saturday 20:42

336 hatvanegy év feletti szép korút invitált a szákszendi önkormányzat az idei évi Idősek Napi ünnepségre november 8-án a Faluházba, ahová, ha nem is valamennyien, de szép számmal érkeztek az ünnepeltek.

Szokatlannak tűnhet a 61 év, mint „korhatár”, de Papp Attila polgármestertől megtudtuk: pár esztendő alatt szeretnék felemelni 65-re, ezért az „átmenet”. A település októberben megválasztott polgármestere a régi-új testület, az önkormányzat és annak intézményei nevében köszöntötte a vendégeket, az emberi életet a fa fejlődéséhez, létéhez hasonlítva: először még kis mag, majd cseperedve csemete lesz, idővel sudár termetű fává növi ki magát, tele levelekkel, rügyekkel. Termést hoz, és ezt ismétli sok éven keresztül. Aztán beköszönt az ősz, mikor a fa, bár készülődik a télre, ott áll támasznak, kapaszkodónak…

Önmagát becsüli meg minden nemzedék azáltal, hogy tudomásul veszi: a világ nem vele kezdődött – idézte a polgármester Sütő András örökérvényű gondolatait, azt kívánva az ünnepeltek számára, hogy az év minden napján érezzék a család, a társadalom megbecsülését, élvezzék életük minden egyes pillanatát, mert az élet hatalmas ajándék, éppolyan kincs, mint az, hogy embernek születtünk…

A falu közössége nevében kiemelten köszöntötte – s a későbbiekben személyesen keresi fel – azokat a szákszendieket, akik már betöltötték 90. életévüket: Nemes Jánosnét, Seres Ferencet, Bodonyi Sándornét, Nemes Lajosnét, Mayer Mihálynét, Nyári Lászlónét, Mayer Józsefnét, Goór Ernőnét, és egyáltalán nem utolsó sorban a község legidősebb lakóját, Vinkóczi Lajosnét, aki 2020. január 17-én ünnepli 95. születésnapját.

Az ünnepi gondolatok során elhangzottakat hűen tükrözték a következő percek, hiszen a Kiskuckó Óvoda lassan csemetévé cseperedő apróságai köszöntötték az őszt idéző verseikkel, dalaikkal, táncaikkal, körjátékaikkal a jelenlévőket, akik büszke-mosolygós tekintete bizony olykor könnyek páráiba fordult, a műsor végén pedig unoka-mama ölelésbe…

Az ízletes vendéglátás és tánc előtt Takács Gyöngyi, a Szociális Központ intézményvezetője szólt röviden a központ biztosította lehetőségekről, s bíztatta a jelenlévőket, látogassanak el az egykori községházára, töltsék el a szabadidejüket társaságban, hasznosan. A központon keresztül biztosítja az önkormányzat a szociális étkeztetést, a házi segítségnyújtást, a család-és gyermekjóléti szolgáltatást, az idősek nappali ellátását. Az Idős Klub hétfőtől péntekig várja az érdeklődőket, az aktuális programokról a faliújságon lehet tájékozódni, és válogatni, hiszen változó és bőséges a kínálat: a klub tornával, kézműves foglalkozással, fejtörő és társas játékokkal, bingóval, filmklubbal, érzékszervek fejlesztésével, felolvasással, zenehallgatással, nótázással, az ünnepkörökhöz kapcsolódó összejövetelekkel csalogatja Szákszend szép korú lakóit.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

December

14 Adventi vásár

  • Időpont: Saturday 8:00
  • Helyszín: Faluház

15 Falukarácsony

  • Időpont: Sunday 16:00
  • Helyszín: Faluház
Mozaik

Hivatali szünet

2019. December 12., Thursday 11:06

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy 2019. december 20-tól, 2019. január 2-ig a polgármesteri hivatal zárva tart.

Bővebben

Változik a Volánbusz menetrendje

2019. December 6., Friday 12:53

Komárom-Esztergom megye


767(2813) Budapest – Biatorbágy – Etyek – Bicske – Tatabánya autóbuszvonalon

A Budapest, Déli pályaudvar és Kisbér között közlekedő (1256-os) autóbuszjáratok Budapest és Tatabánya közötti szakasza megszűnik. Az autóbuszok a továbbiakban csak Tatabánya és Kisbér között közlekednek. Budapest és Tatabánya között a vasutat, illetve a 767-es vonal alábbi új, Bicskén keresztül Tatabányáig közlekedő járatait ajánljuk:

Bővebben

Meghívó

2019. November 22., Friday 05:47

Szákszend Község Önkormányzatának Képviselő Testülete 2018. november 27-én (szerdán) 18 óra 00 perc kezdettel közmeghallgatást tart.

Bővebben

Vágtatnak az árak

2019. October 10., Thursday 06:00

2019 szeptemberében a fogyasztói árak átlagosan 2,8%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az élelmiszerek ára emelkedett jelentős mértékben.

Bővebben

Iskolakezdési kiadások

2019. September 8., Sunday 14:50

Gyerekenként alig több mint 20 ezer forintot költöttek a háztartásokban a tavalyi iskolakezdés idején – áll a KSH gyorsjelentésében.

Bővebben

Címünk

Szákszendi Közös Önkormányzati Hivatal
2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 17 óráig
  • Szerda: 8 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek