Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Balesetmegelőzési tanácsok az őszi közlekedéshez

2022. October 28., Friday 06:00

Az őszi időjárás beköszönte kihívás elé állítja a közlekedőket. Az esős, párás időben az út-és látási viszonyok kedvezőtlenné válhatnak, a járművezetők helyenként csúszós útszakaszokkal találkozhatnak, amelyet sok esetben az úttestre lehulló falevelek okoznak. Ebben az időszakban a balesetek megelőzése érdekében fokozott óvatossággal kell közlekedni, alkalmazkodva a megváltozott időjárási-és útviszonyokhoz.

Az őszi időszakban gyakrabban történnek úgynevezett pályaelhagyásos balesetek, amelyek oka lehet egyrészt a gépjárművek nem megfelelő műszaki állapota, másrészt pedig a sebesség helytelen megválasztása, a figyelmetlenség vagy a váratlan helyzetekben végrehajtott hirtelen kormánymozdulat. A közlekedést sok esetben az úttestre lehulló falevelek is nehezítik, amik miatt az út csúszóssá válhat.

Fontos kiemelni, hogy a KRESZ 44. és 45. § alapján a gépjárművekbe beszerelt ködfényszórók kizárólag a közlekedésben részt vevő járművek kivilágítására szolgálhatnak, azokat álló járművön működtetni tilos. Abban az esetben, ha a látási viszonyok indokolják, a ködfényszórót a járművezetők jogszerűen használhatják, így eleget téve a látni és látszani elvnek, mely a balesetmegelőzés egyik alappillére.

A ködfényszóró indokolatlan alkalmazása jelentős baleseti kockázattal bír, mivel az elvakítja a szemközt közlekedő járművezetőt, így jön létra az ún. vakon vezetés jelensége.

A balesetek megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg alábbi tanácsainkat!
…hogy mindenki hazaérjen!

Indulás előtt ellenőrizzék a gumiabroncsok állapotát! Időben gondoskodjanak a téli gumiabroncsok beszerzéséről, felszereléséről!

A párás szélvédő balesetveszélyes, ezért indulás előtt a párát el kell távolítani.

Ellenőrizzék a világító berendezések működését és gondoskodjanak a lámpák búrájának tisztán-tartásáról!

Töltsék fel az ablaktisztító tartályt téli szélvédőmosó folyadékkal, és ellenőrizzék az ablaktörlő gumik állapotát!

Fokozott óvatossággal közelítsék meg a gyalogos-átkelőhelyeket, mert a gyalogosok – időjárástól függően – esernyővel, kapucnival közlekednek, ami akadályozza őket a szabad kilátásban!

Egyre később világosodik és korábban sötétedik. Szürkületben, sötétedéskor lakott területen kívül is számítsanak a munkába, iskolába, illetve onnan induló, gyalogosan vagy kerékpárral közlekedők megjelenésére!

Biztonságos és balesetmentes közlekedést kíván a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság!

Nincs esemény rögzítve!

Igazgatási szünet

2022. December 13., Tuesday 05:59

Tisztelt Ügyfeleink!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal 2022.12.23. napjától 2023. január 2-ig igazgatási szünetet tart.

Bővebben

Meghívó

2022. October 19., Wednesday 06:34

Meghívó az 1956-os Forradalom és szabadságharc emlékére rendezett ünnepségre.

Bővebben

Közmeghallgatás

2022. October 16., Sunday 11:23

Meghívó Szákszend Község Önkormányzatának október 19-ei közmeghallgatására.

Bővebben

További drágulás

2021. September 8., Wednesday 06:14

2021. júliusban a fogyasztói árak átlagosan 4,6%-kal magasabbak voltak az egy évvel korábbinál – olvasható a KSH gyorsjelentésében. Az elmúlt egy évben a szeszes italok, dohányáruk és az üzemanyagok ára emelkedett jelentősen.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek