Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

A szlovák pikónak lehúzták a rolót

2023. March 14., Tuesday 10:03

A KR NNI a szlovák NAKA-val közösen a hétvégén felszámolta azt a nemzetközi bűnszervezetet, amely az elmúlt egy hónapban mintegy 30 kg kábítószert terített szét a Nyugat-Dunántúlon és a Csallóközben. Az akció első napján Győrben, Tatabányán és Oroszlányban 8 helyszínen 90 rendőr kezdte meg az elsődleges nyomozati cselekményeket, elfogásokat, kutatásokat.

A szlovák-magyar akcióban összesen 150 rendőr vett részt. A realizálás során a KR NNI a résztvevő szervekkel közösen összesen tizenhárom főt elfogott, és több mint 1500 adag kristályt, 8000 eurót, 1,5 millió forintot és 5 fegyvert lefoglalt. A kábítószerterjesztő bűnbanda két tagja – egy szlovák férfi és egy magyar nő – letartóztatásban van, a többiek szabadlábon védekeznek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda és a szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség hosszú évek óta harcol a Dunántúlon és Szlovákiában azért, hogy a népszerű szlovák kábítószer, vagyis a pikó-ként ismert drog terjedését visszaszorítsa. A pervitin nevű metamfetamin előállításának évtizedes hagyományai vannak Szlovákiában, innen szállítják a kábítószert a szomszédos országokba, köztük Magyarországra is.

A KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály győri osztálya és a NAKA nyugati igazgatósága 2023. február eleje óta párhuzamos nyomozást folytat bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt, hogy a drogterjesztő hálózatot felszámolja. A másfél hónapos felderítő munkának köszönhetően körvonalazódott, hogy a szlovák állampolgárok által vezetett szervezet az elmúlt egy hónapban legalább 30 kilogramm kábítószert szállított be Szlovákiából Magyarországra, és naponta egy kilogramm tételben értékesítette azt tovább különböző dílereknek Győr és Tatabánya térségében.

A KR NNI a régiós problémával veszélyeztetett, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron vármegyék főkapitányságainak bűnügyi nyomozóival közösen, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek és a Készenléti Rendőrség bevetési és rendészeti állományának bevonásával belföldi és határon átnyúló műveleti munkát hajtott végre a szlovák NAKA partnerségében az elmúlt hétvégén.

Az akció első napján Győrben, Tatabányán és Oroszlányban 8 helyszínen 90 rendőr kezdte meg az elsődleges nyomozati cselekményeket, elfogásokat, kutatásokat. Ennek köszönhetően kábítószer-kereskedelem gyanújával tíz személyt elő is állítottak. A kutatások során kristályos anyagú kábítószert, 8000 eurót, 1,5 millió forint készpénzt, a kereskedelmi tevékenységhez szükséges eszközöket (tasakokat, mérlegeket) foglaltak le a nyomozók, valamint a pervitin előállításához használható kábítószerlabor kialakításához szükséges elemeket, alkatrészeket.

A magyar nyomozókkal párhuzamosan a NAKA nyugati igazgatóságának rendőrei öt személlyel szemben intézkedtek, és tartottak kutatásokat Szlovákiában.

A bevetés második napján a KR NNI debreceni, győri és pécsi egységei a TEK Műveleti Igazgatóságának munkatársaival Baranya és Hajdú-Bihar vármegyékben három személyt fogtak el, és hét helyszínen tartottak kutatásokat. A TEK-re azért volt szükség, mert az információk szerint három elkövető lőfegyvereket is tárolt otthonában. A nyomozók a kábítószergyanús anyagokon túl lefoglaltak tőlük egy elektromos sokkolót, illetve öt különféle típusú fegyvert is, köztük egy lefűrészelt csövű, sörétes puskát, egy Keserű forgótáras pisztolyt, egy Zoraki maroklőfegyvert, de még egy Mossberg pumpás puskát is, valamint a hozzájuk tartozó lőszereket is.

A KR NNI győri nyomozói jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsította meg mind a tizenhárom személyt, akik többsége bűnszövetségben követte el a bűncselekményeket, de néhányuknál a bűnszervezeti elkövetés is megállapítható. A szervezetet irányító férfit, a 30 éves szlovák állampolgárságú Sz. Artúrt, és élettársát, a magyar állampolgárságú, 25 éves R. Georginát kihallgatásukat követően őrizetbe vették a nyomozók, és kezdeményezték mindkettőjük letartóztatását, amit időközben a Győri Járásbíróság el is rendelt.

Az akciónapokon összesen lefoglalt fél kilogramm pervitin kivonásával a rendőrök 1500 adag kábítószer piacra kerülését akadályozták meg, melynek feketepiaci értéke mintegy 8 millió forint.

A nagyszabású művelettel a KR NNI győri osztályának ezen bűnszervezettel szembeni fellépése még egyáltalán nem ért véget, hiszen a nyomozók még vizsgálják, hogy a hálózat pontosan kiktől szerezhette be a drogot Szlovákiában, és azt is, hogy a dílerek itthon kiknek adhatták tovább. Így az ügyben várhatóan további realizálásokra és gyanúsításokra lehet még számítani.

forrás: Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda

September

14 Őszköszöntő

 • Időpont: Saturday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
October

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

 • Időpont: Friday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

 • Időpont: Saturday 14:00
 • Helyszín: Szákszend

22 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés

 • Időpont: Tuesday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Emlékpark
November

8 Idősek napja

 • Időpont: Friday 16:00
 • Helyszín: Szákszend, Faluház

Blue Combat Day

2024. July 5., Friday 05:58

Oroszlányban rendezi meg július 13-án a Blue Combat Day elnevezésű rendőrségi programot a Komárom-Esztergom vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. October 18., Wednesday 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

 • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek