Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Húsvétra készülődve

2023. April 7., Friday 12:33

Másodszor invitálta húsvéti kézművesedésre a kicsiket, nagyokat Takács Tímea könyvtáros- művelődésszervező április 6-án a Szákszendi Faluházba, ahol számos alapanyag és kreatív ötlet várta a szorgos kezűeket.

Az egészen kicsik többnyire hímes tojást színeztek, de készülhetett papírtálkából mókás nyuszifej, fonalból kiscsibe, széles mosolyú bárányka, s megannyi dísz, amelyek az otthonok ünnepi asztalait ékesítik.

Egy kislány még Timi nénire is gondolt, a színezett hímes tojáslapocskát a zsebébe rejtette, s később az édesanyja kezét fogva szégyenlősen súgta meg a számára, ugyan, nézze már meg a zsebét.

Közben a nagyteremben a könyvtárprogram részeként már lázasan készülődött Tormási Attila, azaz „Ribizli” bohóc, a kiszűrődő dallamokat hallva egy kisfiú izgatottan szaladt a többiekhez, hogy „megy a buli!”, de egy kisebb elmagyarázta neki, hogy „még csak pjóba van!”

Hamarosan azonban nyílt az ajtó, a gyerkőcöket, szülőket pedig pillanatok alatt elvarázsolta Tormási Attila, aki a műsora elején elárulta, hogy gyermekként ő bizony félt a bohócoktól, aztán eldöntötte, hogy azért is az lesz, csak ő nem festi be az arcát, így ha leveszi a sapkáját, akkor ugyanolyan, mint a többi ember… akinek nincs haja! – zengték a folytatást a gyerekek. Az interaktív zenés, verses előadás során az apró vendégek „Ribizli” bohóc kérdésére harsogták, hogy Szákszenden lányuralom van, képzeletbelű tűvel, fonálból ruhát varrtak az út szélén levelek nélkül búslakodó bodzafának, és még egy rezsicsökkentő dalt is megtanultak: Kendervászon, lenvászon, ezt a hegyet még megmászom. Kendervászon, lenvászon, hogyha járok, nem fázom.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

September

14 Őszköszöntő

  • Időpont: Saturday 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
October

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: Friday 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

  • Időpont: Saturday 14:00
  • Helyszín: Szákszend

Ne váljon áldozattá!

2024. May 6., Monday 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Pályázati felhívás

2024. April 30., Tuesday 11:54

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2024/2025. tanévre.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. October 18., Wednesday 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek