Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Nyári és téli igazgatási szünet jöhet

2023. April 26., Wednesday 19:53

Az energiaválságra hivatkozva rendelt el igazgatási szünetet tavaly december 22-től idén január 6-ig a kormány, de egy törvényjavaslattal megteremtenék annak a lehetőségét, hogy minden évben elrendelhessenek nyári és téli igazgatási szünetet – írja a Telex.

A Semjén Zsolt és Gulyás Gergely által beterjesztett törvényjavaslat szerint az intézkedéssel összehangolnák az állami és önkormányzati szerveket, hivatalokat érintő igazgatási szüneteket, így biztosítva az iskolai szünetek alatt az ott dolgozóknak a pihenés lehetőségét, miközben a lehető legrövidebb ideig késleltetik a folyamatban lévő ügyek intézését.

A javaslat a minisztériumoktól a kormányhivatalokon át a kormányablakokig mindenkire vonatkozik, érintené a Köztársasági Elnöki Hivatalt, az Alkotmánybíróság Hivatalát, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt, a médiahatóságot, a versenyhivatalt, a közbeszerzési hatóságot, a választási irodát, az MTA titkárságát, a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságát, az Országos Atomenergia Hivatalt és az Integritás Hatóságot is.

Az országos igazgatási szünet idejére helyben is igazgatási szünetet rendelhetnének el a települések polgármesteri vagy közös önkormányzati hivatalai, illetve a fővárosi és megyei közgyűlések.

Az országos téli és nyári szünetet minden egyes évre külön rendeletben rendelné el a kormány, amit a megelőző év december 15-ig ki kell hirdetni. Az igazgatási szünet idejére a dolgozókat szabadságra küldik, és akinek nincs elég szabadsága, annak a következő évben esedékes szabadságot adnák ki.

September

14 Őszköszöntő

  • Időpont: Saturday 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
October

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: Friday 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

  • Időpont: Saturday 14:00
  • Helyszín: Szákszend

Ne váljon áldozattá!

2024. May 6., Monday 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Pályázati felhívás

2024. April 30., Tuesday 11:54

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2024/2025. tanévre.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. October 18., Wednesday 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek