Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Könnyes szemmel, de mosollyal az arcukon búcsúztak

2024. June 14., Friday 13:43

Hat apróság búcsúzott el június 13-án a szákszendi Kiskuckó Óvodától, ballagási tarisznyájukat jól megtömve sok-sok szeretettel és rengeteg csodálatos élménnyel. A kicsik ballagási ünnepségét Hartmann Imre alpolgármester és Horváthné Stier Katalin, az Öveges József Általános Iskola igazgatóhelyettese is megtisztelte jelenlétével.

A megilletődött kislányokat, kisfiúkat mesésen feldíszített óvodaudvar fogadta, s természetesen a szülők, nagyszülők egyszerre mosolygó, büszke és féltő tekintete.

Eljött a nap, amire oly sokat készültünk. Büszkén álltok itt, a ballagó tarisznyáitokkal, tele izgalommal és várakozással az új kalandok iránt. Az óvodában töltött évek alatt rengeteget tanultatok és fejlődtetek… Emlékezzetek arra, hogy mindaz, amit itt megtanultatok, a jövőben is hasznos lesz számotokra. Legyetek mindig kíváncsiak, nyitottak, bátrak! Az iskola új kihívásokat és lehetőségeket tartogat számotokra, és mi biztosak vagyunk benne, hogy mindannyian helyt fogtok állni… Mindig emlékezzetek az óvodára, és látogassatok vissza hozzánk, meséljetek nekünk az új élményeitekről – szóltak az elköszönés gondolatai Fodorné Pintér Veronika óvodavezetőtől.

Mi tagadás, irigyeltem, hogy a bátyám iskolás, hogy őneki gyerekjáték az írás, az olvasás. Csodáltam, hogy milyen szépen formálja a betűket, s hiába van sok belőlük, ismeri a nevüket. Úgy megy neki az olvasás, akárcsak a vízfolyás, hej – gondoltam – mikor lesz már

belőlem is iskolás! S most, amikor beírattak iskolába az idén, megfogadtam: a bátyámat utolérem, bizony én! – a hat apróság versekkel, énekekkel, tánccal igazolta, hogy az elmúlt években valóban milyen sokat okosodott, s köszönt el szeretetett óvodájától, a szeretett óvónéniktől, dajkáktól.

A szeretet gondolatait fogalmazta meg a szülők nevében Mentesné Horváth Krisztina is, s nyújtották át a köszönet virágait: amikor először léptek be gyermekeink az óvoda kapuján, megszeppenve álltak hátukon a kis táskáikkal az ajtóban. Szemükben a várakozás, a kíváncsiság csillogott, Ti pedig hatalmas szeretettel fogadtátok őket. Megfogtátok a kezüket és azóta is fogjátok szüntelenül, most pedig könnyes szemmel, de mosollyal az arcukon búcsúznak Tőletek. Az édesanya köszönetet mondott a sok simogatásért, a megszámlálhatatlan ölelésért, a soha el nem múló mosolyért az arcokon, a bátorító szavakért, a bíztató pillantásokért, a hitért, a jókor érkező dorgálásért és a soha el nem fogyó türelemért.

September

14 Őszköszöntő

 • Időpont: Saturday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
October

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

 • Időpont: Friday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

 • Időpont: Saturday 14:00
 • Helyszín: Szákszend

22 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja megemlékezés

 • Időpont: Tuesday 15:00
 • Helyszín: Szákszend, Emlékpark
November

8 Idősek napja

 • Időpont: Friday 16:00
 • Helyszín: Szákszend, Faluház

Blue Combat Day

2024. July 5., Friday 05:58

Oroszlányban rendezi meg július 13-án a Blue Combat Day elnevezésű rendőrségi programot a Komárom-Esztergom vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. October 18., Wednesday 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

 • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
 • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek