Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Továbbra is kiemelkedően jó a közbiztonság Szákszenden

2023. April 20., Thursday 13:46

Tíz napirendi pontot tárgyalt az április 19-ei ülésén a szákszendi képviselő-testület, – a többi között – döntöttek arról, hogy részt kívánnak venni a szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó támogatásra kiírt pályázaton, és elfogadták az elmúlt évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról, valamint az Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal munkájáról készült beszámolókat.

Emberi mulasztás okozta az Albers Agrár Mezőgazdasági Bt. telephelyén keletkező, a derítőaknában összegyűlő víz megjelenését a Száki utca csapadékelvezető árkában és a Komáromi érben. A cég felhívta a felelős munkatárs figyelmét az előírásokra, a reményeik szerint a későbbiekben nem fordul elő hasonló probléma – hangzott el a két ülés közötti eseményeket ismertető napirend részeként Papp Attila Csaba polgármestertől, aki a közterületi kamerarendszer bővítéséről elmondta, hogy április 11-én személyesen egyeztetett Hufnágel Ákos megbízott kapitányságvezetővel. A tervek szerint a falu két végére telepítenek kamerát, azt még nem döntötték el, hogy kétirányúak legyenek-e. Jó hír, hogy évekkel ezelőtt kameradobozokat szereltetett fel az önkormányzat, amiket most tudnak hasznosítani, az áramellátásukról viszont nem rendelkeznek információkkal. Ha szerencsénk van, nem csak akkor biztosított az áram, amikor bekapcsol a közvilágítás – fogalmazott a polgármester.

A megbízott kapitányságvezető személyesen is részt vett az ülésen, miután beszámolót készített a falu 2022. évi közbiztonsági helyzetéről. A tájékoztatóból kiderült, hogy míg 2021-ben két bűncselekményt regisztráltak Szákszenden, tavaly 13-at. Hufnágel Ákos szóbeli kiegészítésében a növekedés okaira is rávilágított. Mint elmondta, megyeszerte elszaporodtak az információs, bankkártyás csalások, korábban egyetlen szákszendi sem vált ilyen típusú bűncselekmény sértettévé, tavaly négyen is. A megbízott kapitányságvezető abban látja a legnagyobb problémát, hogy a sértetti oldal figyelmetlen, óvatlan, rendkívül könnyen adja ki az adatait idegeneknek. Az ilyen típusú bűncselekmények során ráadásul a károsultak pénze jellemzően külföldi bankszámlán landol, vagy ha hazain, akkor az elkövetőek általában hajléktalanokkal köttetnek bankszámlaszerződést, tehát a felderítésre, a kár megtérülésére szinte alig van esély.

A közlekedési balesetek száma is nőtt a községben, ez az autók gyarapodásának és a közlekedési morál romlásának tudható be, azonban összességében elmondható Szákszend közrendjéről-közbiztonságáról, hogy a rendőrkapitányság működési területén belül bűnügyileg a legkevésbé fertőzött terület. A summázás és a kiváló együttműködés kapcsán Hartmann Imre alpolgármester örömét fejezte ki, hozzátéve, hogy a kiemelkedően jó közbiztonság mindig is jellemző volt a falura, szeretnék, ha így is maradna.

September

14 Őszköszöntő

  • Időpont: Saturday 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
October

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: Friday 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

  • Időpont: Saturday 14:00
  • Helyszín: Szákszend

Ne váljon áldozattá!

2024. May 6., Monday 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Pályázati felhívás

2024. April 30., Tuesday 11:54

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2024/2025. tanévre.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. October 18., Wednesday 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek