Száki r.katolikus templom Szendi evangélikus templom Faluház Szendi református templom Községháza Első világháborús emlékmű Uradalmi Magtár Szendi r.katolikus templom Száki evangélikus templom

Hírek

Népszerű cikkek

Friss hírek

Harmadik Szákszendi Forgatag

2024. May 14., Tuesday 13:23

Harmadik alkalommal rendezték meg május 12-én a Szákszendi Forgatagot, ám ez volt az első, amikor az égiek maradéktalanul kegyesek voltak a szervezőkhöz. 2022-ben kora délután „szakadt le az ég”, tavaly pedig egy héttel később tarthatták meg a kedvezőtlen időjárás miatt.

Idén azonban senkinek nem lehetett oka panaszra, aki úgy döntött, hogy ezen a napon elsétál a Faluházhoz, megtekinti a számtalan árus portékáját, mókázik egyet a játszószereken, s nem utolsó sorban a barátokkal, ismerősökkel beszélgetve múlatja az időt.

A faluban az egyházi ünnephez kapcsolódó búcsúi kirakodó vásárok korábban május és szeptember első vasárnapján várták a helyieket, ám rendre ütköztek majálisos és bányásznapi programokkal, ezért idővel „elkoptak”. Emiatt merült fel a Szákszendi Forgatag gondolata, melyet a Veszprémi Vidámpark javaslatára – ha az időjárás nem szól közbe – május második vasárnapján rendeznek meg. Az önkormányzat ezúttal is azzal támogatta a családok kikapcsolódását, hogy a hintásokat és az árusokat is mentesítette a helypénz fizetése alól, így azok is kedvezményes áron kínálhatták a szolgáltatásaikat, termékeiket.

Természetesen a helyi kézművesek is színesítették alkotásaikkal a palettát, és nem hiányozhattak az Idősek Napközijének tagjai által készített ízletes házi sütemények sem, kiváló desszertként a vasárnapi ebéd után.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

September

14 Őszköszöntő

  • Időpont: Saturday 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Faluház környezete
October

4 Aradi Vértanúk Emléknapja megemlékezés

  • Időpont: Friday 15:00
  • Helyszín: Szákszend, Emlékpark

12 Szüreti felvonulás

  • Időpont: Saturday 14:00
  • Helyszín: Szákszend

Ne váljon áldozattá!

2024. May 6., Monday 05:53

Fogadja meg a Tatabányai Rendőrkapitányság tanácsait az online csalás megelőzése érdekében.

Bővebben

Pályázati felhívás

2024. April 30., Tuesday 11:54

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2024/2025. tanévre.

Bővebben

Közel ötödével csökkent az üzemanyagfogyasztás

2023. October 18., Wednesday 05:59

Az idei első három negyedévben 11,8 százalékkal kevesebb motorbenzin és 21,1 százalékkal kevesebb gázolaj fogyott Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, az üzemanyagfogyasztás így átlagosan 17,7 százalékkal csökkent a tavalyi első három negyedévhez képest - tette közzé honlapján a Magyar Ásványolaj Szövetség.

Bővebben

Címünk

Oroszlányi Közös Önkormányzati Hivatal

Szákszendi Kirendeltség

2856 Szákszend, Száki utca 91.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Szerda: 8 - 12, 13 - 16 óráig
  • Péntek: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek